Populært. René Redzepis køkken på Noma med nordiske råvarer i særklasse  går sin sejrsgang verden over. Gastronomien på stedet sætter fokus på beherskelse af de mindste detaljer, og alle retter tager lang, lang tid at forberede.
Foto: EHRBAHN JACOB

Populært. René Redzepis køkken på Noma med nordiske råvarer i særklasse går sin sejrsgang verden over. Gastronomien på stedet sætter fokus på beherskelse af de mindste detaljer, og alle retter tager lang, lang tid at forberede.

Nyt om mad

Verdens bedste: På Noma får man levende myrer og spiselige blomster

Tiarmet blæksprutte, friteret mos og vin til 49.000 kr. er på menuen hos Noma.

Nyt om mad

De gjorde det igen.

Noma blev i aftes for tredje gang kåret som verdens bedste ved San Pellegrinos 'The World's 50 Best Restaurant Awards' i London.

Men hvad serverer de egentlig på Noma lige for tiden - og er det stadig samme høje standard, som gæsterne får på den danske restaurant?

Berlingskes anerkendte madanmelder Søren Frank leverede så sent som i sidste uge sin nyeste anmeldelse af René Redzepis køkken.

Søren Frank var ikke i tvivl og kvitterede med seks stjerner i anmeldelsen, hvor han konkluderede, at »samlet set har Noma næppe nogensinde stået stærkere«.

LÆS ARTIKEL

Myrer, flæskesvær, gæringsprocesser
Menuen den aften, Berlingskes anmelder var på besøg i restauranten på Christianshavn, bestod blandt andet af sorte jyske myrer placeret på creme fraiche.

Samt spiselige blomster, anrettet i pollen, sprøde flæskesvær belagt med solbærgele og levende fjordrejer, dyppet i brunet smør.

»De forskellige gæringsprocesser har været en af Nomas vigtigste researchområder de sidste par år, så de prægede måltidet en del med umami-agtige toner, der gang på gang ledte tankerne i retning af Japan. F.eks. var der for mig masser af japansk velsmag – og æstetik – i den smørmøre tiarmede blæksprutte, der var dampet i smør og serveret i en ege(!)-bouillon med røget moiko-fisk og tang – som en nordisk dashi«, skriver Søren Frank blandt andet i sin anmeldelse.

Søren Frank havde efter endt besøg på Noma fået i alt 29 serveringer og smagt ni vine.

LÆS ANMELDELSEaok.dk ( eksternt link)

LÆS ARTIKEL

Noma er en »juvel«

Børsens ligeledes anerkendte madanmelder Ole Troelsø var også helt oppe at ringe, da han i marts besøgte den danske toprestaurant, hvor prisen er 1.500 kroner for en menu og 950 kroner for en vinmenu.

'Juvelen i den gastronomiske krone', kaldte Ole Troelsø Noma i sin overskrift. Han havde tilbage i 2004 besøgt restauranten for første gang, og var nu mindst lige så begejstret som dengang.

»Nu imponerer alt. Mere end nogensinde. Lige fra ankomsten, hvor Redzepi denne aften selv står i døren og byder gæsterne velkommen... Vi nipper lidt til grenene i bordets vase. Første servering viser sig nemlig at have stået på bordet, lige fra vi satte os. Imellem bukettens stængler og kviste er stukket nogle grenlignende stykker af maltknækbrød ind. Det smager af enebær og gran og kan dyppes i en skål med fed syrnet fløde«, skrev Ole Troelsø, der fremhævede den friterede mos fra Lapland, »som har en filigranlignende, glasagtig struktur«.

Børsens madanmelder tildelte også Noma topkarakter. Og fortsatte:

»Alle råvarer er så friske som muligt, for eksempel holdes urterne i vækst under ultraviolet lys lige til det sidste, ligesom jomfruhummere og krabber er spillevende lige frem til deadline«.

LÆS ANMELDELSE borsen.dk ( eksternt link)

LÆS ARTIKEL

Vin til 49.000 kroner flasken
På Nomas hjemmeside er en del andre retter listet op, herunder æggeblomme og urter, samt blomkål og gran. René Redzepi og resten af holdet, der aftenen igennem er blevet hyldet i London, har også et 40 sider langt vinkort, som deres gæster kan dykke ned i.

Den dyreste vin på kortet er en Riesling TBA 'Schartzhofberger' til 49.000 kroner flasken. Hvis man har lyst - og pengepung - til at opleve den vin, samt maden, på verdens bedste restaurant, skal man være ude i god tid.

Mandag 7. maj 2012 kl. 10 vil der blive åbnet for reservationer til august 2012. Så man skal være klar ved tasterne, hvis man vil på Noma senere på året.

Politiken anmeldte i øvrigt Noma tilbage i 2008.

LÆS ANMELDELSE

LÆS ARTIKEL

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden