Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 PER FOLKVER (arkiv)
Foto: PER FOLKVER (arkiv)

Populært. Køkkenerne syder under madfestivalen. Her ses tre travle medarbejdere midt i kampens hede på restaurant Les Trois Cochons på Vesterbro.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Copenhagen Cooking bliver større end nogensinde før

Den populære festival er vokset uafbrudt siden den åbnede i 2005.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Festivaler for mad er gået hen og blevet en stor dille i vores del af verden. I Danmark findes der nu mad- og råvarefestivaler i enhver landsdel.

Men København kan bryste sig af, at den har den største i Danmark og en af de største i Nordeuropa.

Vokset uafbrudt
Sidste år gæstede 75.000 mennesker den 14 dage lange festival, og det var vel at mærke gæster, der lagde penge for mad og arrangementer. I år kan tallet nemt blive højere, eftersom antallet af arrangementer er steget fra 90 i 2011 til 140 i år.

»Målt på både gæster og arrangementer er vi bare vokset uafbrudt siden 2005«, siger festivalleder Maria Kristensen Bech.

LÆS OGSÅ

Copenhagen Cooking blev skabt af turismeorganisationen Wonderful Copenhagen som et forsøg på at gøre København til en madby. Noget, vi tager for givet i dag, men som ikke var åbenlyst i 2005.

»Vi ville brande København som gastronomisk destination blandt andet i kølvandet af, at Noma var åbnet i 2003 og de spirende tanker omkring det nye nordiske køkken – bl.a. det nordiske køkkenmanifest, som kom i 2004«, siger hun.

Fortællingens styrke

Syv år efter er det nordiske køkken stadig repræsenteret på festivalen, men rammerne er langt løsere, og der er nu nærmest lige så meget italiensk som dansk på programmet, lige så meget fransk vin som lokal øl såvel som en hel delfestival, Smag Verden – Mangfoldighedsfest 2012, der drejer sig om maden fra alle andre steder end Norden. Det nordiske fokus, der blandt andet kommer til udtryk med det populære smagearrangement Nordic Taste, er dog stadig med til at adskille Copenhagen Cooking fra andre internationale arrangementer.

LÆS OGSÅ

Derudover er det særlige ved festivalen ifølge festivalleder Maria Kristensen Bech også, at der er så stor fokus på fortællinger.

»Den prioriterer og lægger vægt på madens fortællende kraft, om det så er food walks rundt i byen til for eksempel urbane haver eller sejladser rundt i havnen. Der er et smørrebrødsværksted, hvor kendte kokke lærer dig smørrebrødets hemmeligheder, der er en østersfestival, hvor du bliver sejlet ud og får historien bag den østersbanke, der er anlagt i havnen, og meget andet. Det er arrangementer, der rækker ud over bare at få noget billig mad«, siger hun.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden