Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Birgitte Kjær
Foto: Birgitte Kjær

Nyggerighed. Gæsterne på Nordic Taste spurgte nøje ind til, hvad der blev serveret, og hvordan det skulle laves.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gæster på Copenhagen Cooking: »Hvor er larverne?«

Madører spiste sig gennem Carlsberg, hvor første runde blev udsolgt på tre kvarter.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et samarittertelt og grønne festivaltoiletter er det første, der møder flokkene af sultne gæster på vej til Copenhagen Cookings storstilede arrangement Nordic Taste.

Det er tredje år i træk, at en række af regionens bedste restauranter og leverandører rykker ud for at byde på smagsprøver, og den to dage lange seance er et trækplaster for tusindvis af gæster, så rammerne er efterhånden organiseret som på en middelstor musikfestival.

Ved åbningen kl. 12 lørdag slange sig en lang, lang kø ned ad pladsen på Carlsberg-området, hvor madfesten i år finder sted.

LÆS

Rødbedeskum på sifon
Mens mange venter og sender blikke ned mod madboderne, er de første gæster i fuld gang med at få stemplet deres klippekort og smage småretter hos for eksempel den nye restaurant Ro & Smag og michelinrestauranten Kokkeriet.

Hos sidstenævnte er det køkkenchefen selv, David Johansen, der er trukket i den hvide kokkedragt for at møde spisegæster under åben himmel. Han giver hver lille servering af en moderne fortolkning af klassikeren 'brændende kærlighed' en klat rødbedskum fra sifon.

»Det er tredje år, vi er med, så vi har lært at vores fejl og holder det enkelt«, forklarer han.

Første år deltog han med en servering, hvor hver gæst skulle have tre friskpillede fjordrejer, og det var svært at få pillet rejerne hurtigt nok.

David Johansen synes godt om Nordic Taste, fordi han her møder spisegæster, som normalt ikke ville besøge restauranten og derfor får han her mulighed for at vise sin kunst for et helt nyt publikum.

»Og så er det også hyggeligt at hilse på kollegerne«, tilføjer han.

LÆS ARTIKEL

Til daglig står han for 30 kuverter på Kokkeriet. Under Nordic Taste regner han med at servere 2.500.

»Ja, jeg har da fået skrællet nogle kartofler og løg«, lyder det tørt.

Kisten Højsager er én af dem, der har nappet en af Johansens serveringer. Hun og manden, der begge går meget op i madlavning og selv dyrker grøntsager, er kørt fra Haslev for at deltage.

»Det smager fantastisk! Det vil jeg gerne prøve at lave selv. Det er jo med at lure nogle tricks af«.

LÆS ARTIKEL

De små borde bugner allerede ad tømte små tallerkner og bægre, og den store plads er tætpakket med gæster, der spiser sig igennem hjort, chokolade og raffinerede anretninger fra Nimb eller smager kvan fra Sydgrønland.

Svensk restauranter trækker
I den modsatte ende af pladsen har de svenske restauranter og leverandører taget plads og falbyder weekendophold med gourmedmad og giver prøver på, hvorfor skånske restauranter er værdige konkurrenter til den danske elite.

»Det er næsten mere interessant med de svenske restauranter. De danske er i forvejen overeksponerede, så jeg er mest nysgerrig på de svenske. Måske er der nogle spændende egnsretter«, siger Jon Pagh, der er gæst på Nordic Taste for første gang.

Savner avantgarden
Han er i selskab med Tanja Raaschuo, og hun er ikke helt enig:

»Jeg kan bedst lide at smage maden fra de københavnske restauranter, så man lærer dem lidt at kende. Så ved man lidt om dem, før man booker bord en gang«, siger hun.

De nyder begge maden, men ville gerne haft, at den var lidt mere avantgarde.

»Hvor er larverne?«, spørger de samstemmigt.

Kl. 12.45 - tre kvarter efter åbningen - er billetterne til klippetkortet, der giver 10 smagsprøver, udsolgt. Mange er gået forgæves, men flere bestemmer sig for at vente til kl. 15, hvor en ny omgang billetter bliver udbudt.

Mens de venter, kan de gå lidt længere op på Carlsberg.

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Kager i seks etager

Her er der kagefestival i Carl Jacobsens smukke gamle park af en have.

En strygerkvartet spiller i en søjleomkranset pavillion, mens et springvand pibler i den anden ende af det grønne anlæg. Stemningen er nærmest højtidelig og andægtig her, hvor en lang række af byens bedste konditorier og konditorer er samlet.

I et telt bliver gæster undervist i at lave marcipanblomster, at pynte cupcakes eller laver filigran-chokoladepynt, mens andre skapper af med et stort stykke moussekage og en kop valrhona-chokolade med flødeskum.

Rundt om i parkens hvide telte kan man studere seksetagers høje bryllupskager, købe bageudstyr, følge en konditor fra landsholdet, mens han laver sukkerskulpturer eller overvære en lang række konkurrencer.

»Det er første år, vi er med på Copenhagen Cooking med kagefestival«, fortæller arrangør Pelle Andersen, direktør i Food Organisation of Denmark.

»Og jeg kan allerede sig nu - ud fra den interesse, der er - at vi skal med igen næste år«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden