Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Pressefoto
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ny tjeneste slår en tredjedel af restaurantprisen

Early Bird gør spontane restaurantbesøg billigere.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Afbudsrejser er billige, fordi de sikrer, at flyene bliver fyldt helt op.

Samme princip gør sig nu gældende med restauranter.

Gennem en ny online-tjeneste, Early Bird, kan man købe et restaurantbesøg på dagen og spare en tredjedel af prisen. Restauranter med ledige borde, lægger selv deres tilbud ud på siden, der dermed altid er opdateret.

I går kunne vinbar og restaurant Tire Bouchon for eksempel melde alt udsolgt på en treretters menu til 217 kroner pr. person. Normalpris 325 kroner.

Billigere end at stå halvtom I alt 35 restauranter er tilmeldt ordningen. Blandt dem er Michelin-restauranten Kokkeriet, vinbaren Malbecks aflægger, spisestedet af samme navn på Nørrebro, samt bistrodarlingen Oubæk.

»Alle restauranter har et ledigt bord i ny og næ, og vi vil hellere have en helt fyldt restaurant med liv - det er sjovere«, siger Martin Hylleborg, som er ejer & kok på Restaurant Oubæk.

Ikke mindst er det selvfølgelig billigere at kunne fylde restauranter end at den står halvtom. Selv når man slår en tredjedel af prisen af.

Har sagt nej til flere

Selv om Early Bird gerne vil være større, har man takket nej til en del restauranter, der ville være med i ordningen. Det skal nemlig helst være de rigtige partnere. Både hvad angår kvalitet og genre.

»Vi har da dyre restauranter med, men vi forsøger også at finde gode restauranter, som når rabatten er trukket fra, kan blive et alternativ til den gode take-away«, siger medejer af Early Bird Brian Köster.

Der findes allerede en del online-tjenester, hvor man kan få rabat på restaurantbesøg. Blandt andre Sweetdeal og Downtown.

LÆS ARTIKEL

Dem er Brian Köster skam opmærksom på.

»Den store forskel på os og dem er, at man hos Early Bird kun kan bestille på dagen. Så er man også sikker på, at man ikke glemmer værdikuponer i skuffer eller gamle mails«, påpeger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden