0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det nye nordiske køkken kræver hvidvin

Vi tog til Noma for at spørge chefsommelier Pontus Elofsson om de rette vine..

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

hvidt. Ofte vil en gæst på Noma kun få serveret en enkelt rødvin ud af 12 vine på vinmenuen: Hvidvin er det bedste valg til det nye nordiske køkken, forklarer chefsommelier Pontus Elofsson.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Pontus Elofsson svar på, hvilken vin, der bedst egner sig til det nye nordiske køkken lyder: Vin med masser af syre og mineralsk rankhed.

De tungere og frugtsøde vine, som står højt på listen over danskernes foretrukne, passer dårligt til syltede grøntsager med marv, brunet smør og fuglegræs.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce