Råt. Miljøorganisationer er stærkt kritiske over for fangst af Bluefin-tun, men Alex Sushi reklamerer med, at de nu anvender en bæredygtigt opdrættet slags.
Foto: EMILIO MORENATTI/AP

Råt. Miljøorganisationer er stærkt kritiske over for fangst af Bluefin-tun, men Alex Sushi reklamerer med, at de nu anvender en bæredygtigt opdrættet slags.

Nyt om mad

Sushiens nye kartofler kommer til København i dag

Pår restaurant Alex i København kan man nu bestille Bluefin tun.

Nyt om mad

Fra i dag kan man i København bestille den sjældne og eftertragtede Bluefin tun.

Det har man sukket efter på én af landets mest eksklusive sushirestauranter, da det kun er muligt at føre denne tun-art fra sen april til tidlig september, hvorfor man kan tale om, at Bluefin-tunen er sushi-verdenens svar på de længe ventede nye danske kartofler.

Ingen betvivler, at smagen skulle være uovertruffen, men etikken i at spise den store fisk, bliver der stillet et stort spørgsmålstegn ved.

LÆS ARTIKEL

Bestanden af Bluefin-tun er nemlig kraftigt dalende på grund af overfiskeri efter sushi-tsunamien har ramt lande verden over.

Derfor anbefaler førende marin-eksperter og organisationer som Greenpeace, at forbrugere helt at undgår denne art.

SE anbefalinger vedr. Bluefin-tun ( eksternt link)

I København får Alex Sushi to krabater af den eftertragtede spise, nemlig fisk på henholdsvis 34 og 25 kilo. Restauranten serverer den særlige tun både som sashimi (tyndtskåret og råt), nigiri og i specialruller.

LÆS ANMELDELSE

Udenfor sæsonen serverer restauranten ikke tunfisk, og derfor er dagens leverance af de store hele fisk en imødeset begivenhed.

FACEBOOK

Artiklen blev opdateret 18. april kl. 15.25

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce