Krostil. Cocktails og mad til rimelige priser, en uhøjtidelig stemning og et hyggeligt interiør i træ er nogle af de elementer, der skal trække kunder til 'Hero'.
Foto: PR-foto

Krostil. Cocktails og mad til rimelige priser, en uhøjtidelig stemning og et hyggeligt interiør i træ er nogle af de elementer, der skal trække kunder til 'Hero'.

Nyt om mad

Ny japansk restaurant introducerer 'sake bombs'

Hero er navnet på en ny restaurant med sushi, cocktails og feststemning.

Nyt om mad

I bunden af Fox Hotel åbner fredag en ny japansk restaurant.

Og hvorfor ofre spalteplads på det, kan man spørge? For her har den ligeledes japansk restaurant 'Sushi Treat' indtil for nylig holdt - og har København efterhånden ikke sådan en på hvert andet gadehjørne? Kan ske.

Men denne, der bærer navnet 'Hero', bliver som en japansk kro (en såkaldt 'izakaya'), hvor priserne er lave og stemningen gerne skulle blive mere festlig end på almindelige sushirestauranter.

LÆS ARTIKEL

Shot på spisepinde
»Det skal være value for money, så man får en positiv overraskelse over det, man får på tallerkenerne og kan gå ud at spise lidt oftere«, siger medindhaver af Hero, Daniel Knuttel.

Og som noget nyt - og i virkeligheden ikke særlig japansk - kan man på Hero bestille en 'sake bomb'.

Hvis man bestiller sådan en, får man for en halvtredser en halv liter fadøl med to spisepinde lagt over, hvorpå et shot sake balancerer. Når pindene skilles, dumper saken ned i øllet, og så er det bare at hælde den skummende blanding i halsen.

»Det er sådan en sjov ting. Jeg kender det fra USA, men når jeg har bestilt en 'sake bomb' i Japan, har de kigget meget underligt på mig. Så det er ikke mega-japansk, men vi synes, det er en festlig tilgang til tingene«, siger Daniel Knuttel.

Udover at være medindehaver af Hero er han en del af Nordgruppen, der også driver cocktailbaren Fugu på Gammel Strand, hvor man dyrker asiatiske cocktails. Og den ekspertise vil man også gøre brug af på Hero, hvor drinkkortet således vil byde på sake-cocktails med yuzu og blommesirup.

LÆS ARTIKEL

Hero, som indehaverne selv betegner som en 'no-nonsense Tokyo-restaurant', har også - på trods af de lave priser - en ambitiøs køkkenlinje. Køkkenchefen er Line Storm, der blandt andet har en fortid på michelinrestauranten The Paul.

Sushi uden mayo

Heros menu spænder bredt lige fra spicy seafood supper, sake-laks med shiso-ingefærsovs til grillet andebryst med appelsin-teriyaki-sovs og grillet oksekød i yozu-sauce. Råvarerne er så vidt muligt fra lokalområdet, men meget importeres også direkte fra Japan. Og kokken lover, at der ikke bliver brugt hverken mayonnaise eller flødeost, som på visse andre københavnske sushisteder.

»Hos os kører vi ægte japansk sushistil. Hvis man vil have cream cheese, så må man sgu' købe en bagel«, siger Line Storm.

Mad og drinks kan indtages ved en lang spisebar eller i sofabåse eller købes som takeaway.

Der er reception tirsdag 19. juni kl. 16-21, hvor alle er velkomne til at kigge inden for i den ny izakaya på Jarmers Plads.

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce