Der er god mad at bestille en uge mere på Restaurant Ensemble.
Foto: Sara Galbiati

Der er god mad at bestille en uge mere på Restaurant Ensemble.

Nyt om mad

madkrise Michelin- restaurant er sat til salg

Ensemble, der har en Michelinstjerne, er hårdt ramt af finanskrisen. Fremtiden tegner usikker for gourmetrestauranten.

Nyt om mad

Restaurant Ensemble i Tordenskjoldsgade fik i år igen hæder, da Guide Michelin uddelte .

Men den fornemme hædersbevisning til trods er Ensemble hårdt ramt af den igangværende finanskrise.

Spisestedet bag Det Kgl. Teater er sat til salg, og lige nu ved ingen af folkene på restauranten, hvad fremtiden bringer for Ensemble.

Tidlig sommerferie »Tiden er inde til, at jeg gerne vil prøve noget andet. Det er selvfølgelig enormt vemodigt for mig ikke at skulle rende rundt herinde og lave dejlig mad. Men det er det valg, jeg har truffet«, siger Morten Schou, køkkenchef på Ensemble.

»I første omgang betyder det her, at vi går på tidlig sommerferie 16. maj. Jeg ved ikke, om Ensemble lukker. Vi har nogle mulige købere, der kigger på den. Men intet er sikkert«, siger Morten Schou, som har drevet gourmetspisestedet i fire år.

Supermakkerpar startede på Ensemble
Restaurant Ensemble er en af Danmarks bedste restauranter, og indretningen på stedet er neutral, elegant og afdæmpet, så der ikke er noget, der forstyrrer mad- og vinoplevelsen.

Siden restauranten åbnede i 2002, har den markeret sig stærkt på både den københavnske og den internationale madscene.

Satte prisen på menuerne ned
Ensemble var nemlig der, hvor supermakkerparret Mikkel Maarbjerg og Jens Vestergaard Jensen (senere manden bag Luns) på ingen tid fik to stjerner i Michelinguiden.

Siden overtog blandt andre stjernekokken Morten Schou driften af Ensemble, og i sidste måned gjorde han og teamet bag Ensemble ellers alt, hvad de kunne for at ride krisen af.

De skar simpelthen 200 kroner af priserne på både deres femrettersmenu og deres vinmenu, som begge blev sat ned til 600 kroner.

LÆS ARTIKLEN: Hårde tider presser prisen på Michelinmenu

Toprestauranterne er pressede

Det gjorde med ét slag Ensemble til en af Danmarks billigste Michelinrestauranter. Men lige lidt har det hjulpet.

Ensemble er dog langtfra den eneste københavnske restaurant, der er hårdt ramt af finanskrisen. Som iBYEN tidligere har beskrevet, fyrer toprestauranterne medarbejdere over hele linjen.

LÆS ARTIKLEN

Og tidligere i april måtte den første Michelinrestaurant herhjemme, MR på Kultorvet, dreje nøglen om på grund af rentegæld og en konkursramt investor.

Om samme skæbne kommer til at ramme Ensemble, er fortsat usikkert. Men køkkenchef Morten Schou håber, at han kan finde en køber til den populære Michelinrestaurant i Tordenskjoldsgade.

»Hvis man for eksempel følger med i nyhederne inde på iBYEN.dk, kan man læse, at der da er masser af folk, som køber restauranter og åbner nye steder lige for tiden. Men nu må vi se«.

LÆS OGSÅ:

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce