Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyt. Henrik Yde-Andersen og Lertchai Treetawatchaiwong slår dørene op til nyt spisested med, hvad de selv kalder, 'personale-køkken'.
Foto: PR

Nyt. Henrik Yde-Andersen og Lertchai Treetawatchaiwong slår dørene op til nyt spisested med, hvad de selv kalder, 'personale-køkken'.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michelinrestaurant åbner 'Singapore-køkken'

Blot 34 gæster ad gangen kan spise i restauranten Chai:Wong på Frederiksberg.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Makkerparret bag michelinrestauranten Kiin Kiin, Henrik Yde-Andersen og Lertchai Treetawatchaiwong, åbner i oktober deres syvende restaurant på hjørnet af Thorvaldsensvej og H.C. Østedsvej.

Henrik Yde-Andersen og Lertchai Treetawatchaiwong driver i forvejen blandt andet en thai-bistro på Nørrebro, en burgerbar på Vesterbro, en kinesisk dim sum-restaurant i Indre By og et spisested i Bangkok.

Men nu rykker de altså for alvor ind på Frederiksberg.

LÆS ARTIKEL

Miks af sydøstasiatiske køkkener

Navnet på det nye sted bliver Chai:Wong. Restauranten er opkaldt efter Lertchai Treetawatchaiwong, og det bliver den kinesiske kok Dong Chen, der er udlært på Kiin Kiin, som kommer til at styre restauranten.

På Chai:Wong bliver menuen ikke knyttet til et bestemt asiasisk land. I stedet vil køkkenet servere udvalgte retter fra blandt andet Kina, Vietnam og Malaysia - inspireret af en stor rundrejse som indehaverne foretog i vinter, hvor de fulgte de gamle sejl- og handelsruter fra Hong Kong til Hanoi-Singapore-Seoul-Bangkok-Beijing tur-retur.

Her blev de begejstrerede for 'peranakan', et slags 'Singapore-køkken' som betegner den madkultur, der er opstået i kølvandet på mødet mellem kinesiske immigranter og regionernes indbyggere.

»Maden på Chai:Wong bliver hvad vi i køkkenet kalder vores personalemad. Vi er jo et miks af mange asiatiske lande og man kunne betegne det Singapore-køkkenet, da man også der blander det, man kan lide«, siger Henrik Yde Andersen.

LÆS

Går efter smagen
Han fortsætter:

»Denne kulinariske smeltedigel oser af både karakter og smag, og vi har længe villet bryde ud af den thailandske spændetrøje og lave mad fra hjertet. Med Kiin Kiin er det rent thai, og her bliver det fedt at give det mere fri og bare gå efter smagen«, siger Henrik Yde-Andersen.

På menuen i Chai:Wong vil man blandt finde nudelretter og en vietnamesisk sneglesuppe med citrongræs. Samt et stort tekort, masser af cocktails, friskpressede juicer, hjemmelavede limonader og isteer.

Prislejet kommer til at ligge under Kiin Kiins, men lidt over bistropriserne i resten af byen. Restauranten får kun plads til 34 spisende gæster indenfor og 40 spisende gæster udenfor ad gangen.

Spisesenge til folket
Chai:Wong bliver desuden indrettet i, hvad indehaverne kalder koloni/kinesisk stil i grå-blå toner. Og med sortlakerede spisesenge, så man kan indtage sit måltid siddende. Eller liggende.

Men hvis man ikke kan vente på Singapore-køkkenet, åbner makkerparret Henrik Yde-Andersen og Lertchai Treetawatchaiwong allerede på valgdagen, 15. september, en Arooi-take away.

Det bliver på samme adresse som Chai:Wong, altså på hjørnet af Thorvaldsensvej og H.C. Østedsvej.

FACEBOOK:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • 
    Strassbourg - EU - Parlament - Parliament - Europa - afstemning - Vote - Portræt - Reportage (ikke Brussel)

    På søndag har du chancen for at sætte dit eget lille personlige præg på, hvordan EU i fremtiden skal tackle nogle af Danmarks og klodens helt store udfordringer. Men hvor mange af de beslutninger, som lægger rammerne for vores hverdag, træffes egentlig i Bruxelles?

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

    Henter…

    For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden