Mums. Det popper op med nye vietnamesiske spisesteder. Men hvilke er de bedste?

Mums. Det popper op med nye vietnamesiske spisesteder. Men hvilke er de bedste?

Nyt om mad

Guide: Haps byens bedste vietnam-mad

Det hurtige, lette vietnamesiske køkken er som skabt til travle og kræsne københavnerne.

Nyt om mad

Der er tryk under kedlerne i de vietnamesiske køkkener i hovedstaden lige for tiden.

Vi står nemlig i kø for at spise god vietnammad, som frister med sprøde forårsruller, friske, rå sommerruller, wokretter eller store skåle dampende nudelsuppe.

Derfor popper der konstant nye vietnamesiske restauranter op, især på Vesterbro, Østerbro, Nørrebro og Frederiksberg.

Ibyen.dk guider til de bedste repræsentanter i København for det ofte billige, asiatiske køkken.

Saigon Quan
Det er småt, men godt. I forholdsvis uprangende lokaler på Godthåbsvej har ægteparret Long gennem flere år haft succes med en vietnamesisk restaurant, som ofte trækker fulde huse ved de 8-10 borde. Også på hverdagsaftener.

Saigon Quan serverer en lang række af de traditionelle, vietnamesiske retter som forårsruller, pho-supper og grillet svinekød på spyd (der skal rulles ind i de tilhørende rispandekager). Især kan stedets friske ruller og de utallige wokretter med bl.a. oksekød og kylling anbefales.

Alt i alt er Long-parrets joint afslappet og klassisk vietnamesisk. Klientellet er derefter og ikke nær så bysmart, som på mange andre af Københavns nye, vietnamesiske spisesteder.

Saigon Quan. Godthåbsvej 48, 2000 Frederiksberg. Telefon 38 10 19 00. Åbent alle dage 17-23 (lukket tirsdage). www.saigonquan.dk

Lê Lê nhà hàng
Succeshistorien på Vesterbrogade taler næsten for sig selv. Køen på familien Lê Lês store og über-hippe restaurant ud mod Vesterbros Torv er nogle gange så lang, at mange må gå forgæves. Senest har Frede og Mary – igen – spist på Vietnam-pioneren, som har plads til ikke mindre end 160 gæster ad gangen.

Da Lê Lê oprindelig åbnede i 2003 lidt længere oppe ad Vesterbrogade i et lokale indrettet som en neoklassisk parisercafé, men med et vietnamesisk køkken, fik stedet overvældende succes. Efter et par år slog man dørene op ved torvet, og siden har søskendeflokken bag succesen aldrig kigget sig tilbage.

Lê Lê nhà hàng har i den grad været frontløberen i det vietnamesiske køkkens indtog i Danmark, og det går hurtigt for sig, når de rå og hotte retter bliver tilberedt i det åbne køkken. Prøv også husets overordentligt velsmagende hjemmelavede limonade, der består af lime, citron, sukker og mineralvand. Med eller uden alkohol…

Lê Lê nhà hàng. Vesterbrogade 40, Kbh. V. 20 procent af bordene kan bookes online. Åbent mandag-torsdag 11.30-23, fredag 11.30-02, lørdag 10.00-02, søndag 10.00-23. www.lele-nhahang.com

Kivi
Ikke langt fra Lê Lê ligger et af det nyeste, vietnamesiske spisested på Vesterbro. Indehaveren Trung Nguyen har haft sine læreår hos Henrik Yde Andersen på michelin-restauranten Kiin Kiin og hos Lê Lê nhà hàng. Trung Nguyen har med andre ord fået sin tilgang til det asiatiske køkken på et par af de bedste eksponenter herhjemme for regionen.

Talentet folder han fint ud i den lille bistro Kivi, hvor hans mor i øvrigt selv står bag gryderne. Hun er garant for, at maden, der bliver serveret i de lidt sjove lyserøde omgivelser, har en klar forankring i Vietnams traditionelle og smagfulde udvalg af retter.

Niveauet i køkkenet er højt, eksempelvis Kivis version af den klassiske oksekødssuppe pho bo. Den spises, hvis det skal være helt rigtigt, ved at man selv dypper bønnespirer, basilikum og masser af mynte og koriander i suppen, lige inden man kaster sig over den.

Kivi. Colbjørnsensgade 7, Kbh. V. 33 86 18 38. Åbent alle dage 17.00-22.00. Desuden morgenmad alle dage, i weekenden fra klokken 8.00. www.bistrokivi.dk

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

VietSense
Et af de seneste tilkomne skud på den vietnamesiske stamme er VietSense på H.C. Ørstedsvej. Til forskel fra mange andre af Vietnam-restauranterne herhjemme bliver der her eksperimenteret med både tilberedning og servering af det klassiske, friske gadekøkken.

For eksempel i en af stedets specialiteter: grillet svinekød med hjemmelavede svinefrikadeller, forårsruller, hakkede jordnødder, risnudler, krydderurter og fiskesauce. Normalt bliver retten i Vietnam serveret i en skål, hvor alt er blandet sammen. Men på VietSense får man de forskellige ingredienser serveret hver for sig, og så er det bare med at blande løs efter smag og behag.

Samlet set er både menukort og kokkenes tilgang et interessant alternativ til de nogle gange lettere forstokkede vietnamesiske retter.

Oveni det byder VietSense også på vietnamesisk vin, hvilket ellers er en helt ukendt størrelse i Danmark. Prøv den selv – det er en rødvin med det mundrette navn Vang Dalat.

VietSense, H.C. Ørstedvej 33, 1879 Frederiksberg C. Åbent mandag-lørdag 16-23. Søndag lukket. Tlf: 33 26 20 00. www.vietsense.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden