Spisetid. Lørdag kan man få en række anderledes kulinariske oplevelser. For eksempel serverer Quiche à Qui løgtærte ved Stefanskirken på Nørrebro.
Foto: THOMAS BORBERG

Spisetid. Lørdag kan man få en række anderledes kulinariske oplevelser. For eksempel serverer Quiche à Qui løgtærte ved Stefanskirken på Nørrebro.

Nyt om mad

Københavnere åbner kortlivede restauranter lørdag

En række af hovedstadens madører deltager i International Restaurant Day.

Nyt om mad

De gør det i Modena i Italien, i Tampere i Finland, i Amsterdam i Holland. 100 byer verden over deltager i 'International Restaurant Day' 17. november, hvor indbyggerne opfordres til at springe ud som restauratører for en dag.

Idéen er, at enhver, der har en skæv idé til en restaurant, eller som har lyst til at sælge ud af en kæmpe gryde chili con carne på gadehjørnet, frit kan gøre det.

Det kan være familier, veninder eller virksomheder, store som små, der kan sætte skub i et madinitiativ for en dag. For at få kunder i butikken, kan man tilmelde sin restaurant på www.restaurantday.org og gøre reklame for den få facebooksiden

Herskabeligt eller vafler på gaden

I København er det anden omgang 'restaurant day'. Første gang var 19. august, hvor man blandt andet på Nørrebro kunne bestille hotdogs ud af køkkenvinduet under navnet 'Hot Dogs & Girls' og købe hjemmebag på Bryggebroen.

Denne gang har omkring 15 kreative københavnske madører meldt sig (og flere kommer formodentlig til), så man i hovedstaden både kan sætte sig til bords i en herskabslejlighed og få treretters gourmetmenu, spise løgtærter eller friskbagte vafler på Stefansgade eller smage elg-gryde. Og meget mere.

SEKort over én dags-restauranter i København (virker bedste i Google Chrome)

De mange madtilbud begrænser sig ikke til København.

I Hjørring kan man smage krondyrcarpaccio, i Aarhus står den på skipperlabskovs til skibs på en svensk minestryger, i Tinglev kan man søbe græskarsuppe og i Svenborg byder Phar & Sön på flæskestegssandwich og varm æblecider. For blot at nævne nogle af dem, der bruger lørdagen på at lave mad til andre.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce