Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Spisetid. Lørdag kan man få en række anderledes kulinariske oplevelser. For eksempel serverer Quiche à Qui løgtærte ved Stefanskirken på Nørrebro.
Foto: THOMAS BORBERG

Spisetid. Lørdag kan man få en række anderledes kulinariske oplevelser. For eksempel serverer Quiche à Qui løgtærte ved Stefanskirken på Nørrebro.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavnere åbner kortlivede restauranter lørdag

En række af hovedstadens madører deltager i International Restaurant Day.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De gør det i Modena i Italien, i Tampere i Finland, i Amsterdam i Holland. 100 byer verden over deltager i 'International Restaurant Day' 17. november, hvor indbyggerne opfordres til at springe ud som restauratører for en dag.

Idéen er, at enhver, der har en skæv idé til en restaurant, eller som har lyst til at sælge ud af en kæmpe gryde chili con carne på gadehjørnet, frit kan gøre det.

Det kan være familier, veninder eller virksomheder, store som små, der kan sætte skub i et madinitiativ for en dag. For at få kunder i butikken, kan man tilmelde sin restaurant på www.restaurantday.org og gøre reklame for den få facebooksiden

Herskabeligt eller vafler på gaden

I København er det anden omgang 'restaurant day'. Første gang var 19. august, hvor man blandt andet på Nørrebro kunne bestille hotdogs ud af køkkenvinduet under navnet 'Hot Dogs & Girls' og købe hjemmebag på Bryggebroen.

Denne gang har omkring 15 kreative københavnske madører meldt sig (og flere kommer formodentlig til), så man i hovedstaden både kan sætte sig til bords i en herskabslejlighed og få treretters gourmetmenu, spise løgtærter eller friskbagte vafler på Stefansgade eller smage elg-gryde. Og meget mere.

SEKort over én dags-restauranter i København (virker bedste i Google Chrome)

De mange madtilbud begrænser sig ikke til København.

I Hjørring kan man smage krondyrcarpaccio, i Aarhus står den på skipperlabskovs til skibs på en svensk minestryger, i Tinglev kan man søbe græskarsuppe og i Svenborg byder Phar & Sön på flæskestegssandwich og varm æblecider. For blot at nævne nogle af dem, der bruger lørdagen på at lave mad til andre.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

    Henter…

    For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

Forsiden