Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mørt. Når International Restaurant Day fejres i København, byder flere af madentreprenørerne på simremad - for eksempel elggryde og oksebov. (Arkivfoto)
Foto: PETER HOVE OLESEN

Mørt. Når International Restaurant Day fejres i København, byder flere af madentreprenørerne på simremad - for eksempel elggryde og oksebov. (Arkivfoto)

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Restaurantdag giver dig en på smagsopleveren

På International Restaurant Day kan man besøge en lang række endagsrestauranter.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lørdag 17. november er det 'International Restaurant Day'. Også i København, hvor en stribe madentreprenører stiller sig bag gryder og vaffeljern for at servere deres hofretter for byens nysgerrige sultne.

Ibyen.dk viser vej til en række af de fristende tilbud:

Søstre serverer simremad og rødvin Der er mørt kød og mørk sauce i gryderne i Bageriet, der ligger i en baggård i Ryesgade, lørdag aften.

Her invitererer søstrene Keil (henholdsvis Lærke og Liv) på simremad, der nok skal lune maven en kold november. Man kan reservere plads til enten klokke 17.30 eller 20, og for en pris på 200 kroner får man alt den mad og rødvin, man kan drikke på to timer.

Hver omgang har plads til 36 gæster, og billetter kan købes via Billetto.dk

Bageriet i baggården, Ryesgade 30c

Herskabelig middag
Eventkontoret laver en gourmetrestaurant i en 360 m2 herskabslejlighed på Nytorv. En lejlighed, der oprindeligt blev bygget til direktøren for Nationalbanken i 1783.

Menuen på tre retter rummer en forret med kammusling med trøffelmayonnaise, en hovedret med stegt andebryst, løg i variationer, jordskokkepuré, svampe og cognacsauce og en dessert med hvid chokoladecreme, hyldeblomst-limegele, frosne hindbær og marengs.

Den tilberedes af Serge Akest (der tidligere har været kok hos hotel D'Angleterre), aftenens vine er nøje udvalgt af Kjær Sommerfeldt, der vil være velkomstdrink, kaffe/the og en lille avec for en pris på 495 kr. per person.

Herskabslejlighed, kl. 18 eller 21.30. Præcis adresse oplyses ved billetkøb. Billetter købes via Billetto.dk/restaurantday

Vaffelfabrikken
De to madbloggere Ida Marengs og Frk. Kræsen stiller op på Stefansgade med vaffeljern og kreativt tilbehør. De lune, smørsprøde sager koster 15 kr. stykket og får lækker topping (for eksempel hjemmelavet brombærsyltetøj...), og man finder dem under et halvtag ved Stefanskirken. Overskuddet går ubeskåret til Movember.

Stefansgade, Kbh. N, kl. 14-16

Quiche à Qui
Hvis man anser en vaffel med topping for at være en appetizer, kan man fortsætte sin kulinariske odyssé ned ad Stefansgade. Her byder Quiche à Qui - ud for nummer 33 - på lune tærter til tonerne af franske musiske klassikere.

Vælg blandt andet mellem karamelliserede løgtærter, spinat & cashewnødetærter eller marokkanskinspirerede gulderodstærter.

Stefansgade 33, Kbh. N, kl. 16-18, Denmarkmadeleine.restaurantday@gmail.com

Spis gangnam style
Spis gangnam style! Sådan lokkes der i en koreansk restaurant, hvor man vil spare københavnerne for en flybillet og introducere nationens køkken på Nørrebro. Man får serveret en kop te, hvorpå man får sit navn skrevet på koreansk og derudover står den på dampede ris, grøntsager, kød og chili. Plus en særlig og lidt hemmelig traditionelt krydret drik fra Korea.

Ved Stefanskirken, Kbh. N, klæ. 14-20, Danmarkforeveryellow36@gmail.com, tlf. 9162 4578

Skipperlabskovs med elg
Med ved Stefanskirken er også Liese, der har en dygtig jagthund ved navn Phister. Den har opsnuset en elg i Sverige og lørdag laver hundens ejer en gedigen omgang skipperlabskovs med elgkød.

Stefansgade v. Stefanskirken, Kbh. N, Kl. 14-23

Cocktails og simrekøkken på skolen

På Oehlenschlægersgade skole omdannes spiseloungen til folkekøkken, hvor duoen Mads & Bas - der selv kalder sig 'Det gode selskab' står bag gryderne og lave økologisk simremad. Nemlig oksebov og vintergrønt. Prisen er 80 kr., et glas rødvin 25 kr. og en cocktail står i 35 kr.

Oehlenschlægersgade 55-57, Kbh. V, kl. 19-24. For mere info se Facebookside.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden