Foto: JENS DRESLING (arkivfoto)
Nyt om mad

Grøn mesterkok lukker navnkundig restaurant

Den grøntsagsglade Erwin Lauterbach forlader Hellerup og koncentrerer sig om Esplanaden.

Nyt om mad

Efter 19 år slukker den respekerede kok Erwin Lauterbach for blusset på den navnkundinge restaurant Saison på Hellerup Park Hotel.

Her har han igennem sin lange karriere stædigt holdt fast i at vise, hvordan grøntsager med den rette tilberedning kan udgøre et fuldgyldigt gourmetmåltid.

Men finanskrisen har også gjort sit indtog på Strandvejen og efter år med dårlige årsregnskaber (minus på 407.000 kroner i 2010 og et underskud på over en halv million kroner i 2009), er det nu slut.

LÆS ARTIKEL

Saison åbnede første gang i 1981 på Østerport (den har siden flyttet lidt rundt), og dermed er det én af landets ældste restauranter af La Nouvelle Cuisine-typen, der nu takker af.

Fokus på Lumskebugten

Lukningen er dog ikke lig med Lauterbachs exit fra den kulinariske verden.

»Restaurant Saison bliver "parkeret” i Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København, hvor jeg vil fortsætte mit virke. Under navnet Saison Food vil jeg desuden fortsat lave arrangementer ud af huset og deltage i aktiviteter, hvor min ekspertise kan bruges«, skriver Erwin Lauterbach i en pressemeddelelse.

Lauterbach overrog restaurant Lumskebugten - en tidligere sømandsknejpe på Esplanaden, som kan dateres helt tilbage til 1854 - sidste år. Her gennemgik den en grundig renovering, før der blev åbnet for gæster til både frokost og aften.

LÆS ARTIKEL

Stamgæster på Saison har sidste chance for at tage afsked med restauranten på Strandvejen 203 i Hellerup 31. august.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden