Haps. Forsød hverdagen med en 'lemon temptation' eller måske en 'liquorice devil'.
Foto: RUNE PEDERSEN

Haps. Forsød hverdagen med en 'lemon temptation' eller måske en 'liquorice devil'.

Nyt om mad

Guide: Her finder du Københavns lækreste cupcakes

Man behøver ikke opsøge Agnes for at sætte tænderne i den hippe spise.

Nyt om mad

Agnes Cupcakes løber i disse dage med al opmærksomhed.

LÆS ARTIKEL

Men kæden er ikke den eneste cupcake-pusher i København.

iBYEN guider:

Serenity Cupcakes
I Grønnegades fine kageboutique med lysekroner, pastelfarvet tapet og piger med forklæder bag disken, finder man et af byens største udvalg af cupcakes. Alle sirligt pyntet med frosting i fine farver, krymmel eller frisk frugt.

Man kan blandt andet vælge mellem Chocolate O'dream (med Oreos-smag), 'Lemon Temptation' (citron med birkes), 'Liquorice Devil' og Apple Blosson (æble og kanel) fra de bugnende bakker i montren.

Prisen er 25 kroner stykket, og så pakkes de i en fin æske, hvis man da ikke vælger at spise dem på stedet med lidt chai eller kaffe til.

Serenity Cupcakes, Grønnegade 32, København K, tlf. 2662 0278, åbent ma.-to. 12-18, fr. 12-19, lø. 12-17. (eksternt link)

Skumfidus-cupcakes
Det lille afslappede sted i Blågårdsgade er måske mest kendt for sit udbud af økologisk brændevin, men her kommer også en lind strøm af cupcake-fans.

For selv om stedet langt fra er tutte-nuttet eller pastelfarvet finder man her nogle byens virkelig gode små kager.

Udvalget skifter uge for uge og kan blandt andet være 'Mississippi Mud Cupcakes' (chokolade, marshmallows og mere chokolade), Peanut Butter Blondies (som brownies uden chokolade, men med peanuts) eller veganske cupcakes.

Harbo Bar, Blågårdsgade 2, 2200 Kbh. N, åbent ma. - to. 8.30 - 24, fr. 8.30-02, lø.9.30-02 og sø. 9.30-23 (eksternt link)

Rå kager
Man behøver ikke undvære det søde kick, selv om man viger uden om sukker eller gluten.

Hos raw food-delien Rawfornia har man specialiseret sig i cupcakes med alternative og sunde ingredienser.

For eksempel en skriggrøn version af spirulina-tang (42 kroner). Den er lavet med en dehydreret tærteskal lavet af boghvede og hørfrø, dyppet i chokolade og fyldt med frisk kiwi, og på toppen er der spirolinacreme, cashewnødder og lime, så det ligner en fin, konventionel cupcake.

LÆS CAFEKONTROL

Rawfornia, Gl. Kongevej 173, Frederiksberg C, ma. - fr. kl. 10-20. Lø. kl. 11-17 (eksternt link)

Agnes Cupcakes

Er man ligeglad med al virakken om arbejdsforhold, kan man stadig finde et bredt udbud af eksklusivt pyntede kager hos ambitiøse Agnes Cupcakes, der satser på at åbne filialer over hele Europa i de kommende år.

LÆS ARTIKEL

De to filialer i København byder på gennemdesignede rammer og ekstraordinært pæn kageindpakning, der får ordinære bagerposer og -æsker til at tage sig tarvelige ud.

De omkring 15 varianter i montren tæller blandt andet 'ginger zing', 'cheesecake', mokka og karamel.

Agnes Cupcakes, Sværtegade 2, Kbh. K, åbent ma.-fr. 10-19, lø. 10-17 og sø. 12-17 / Torvehallernes hal 2, Kbh. K (eksternt link)

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce