Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kreationer. Udstillingsvinduet hos Dessertdragen kan få selv den største afholdsmand til at stoppe op.
Foto: MARIA FONFARA (arkiv)

Kreationer. Udstillingsvinduet hos Dessertdragen kan få selv den største afholdsmand til at stoppe op.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide til den søde tand: Her får du byens bedste kager

Cheesecake, tærter og tung chokolade. Vi guider til byens bedste sukkerhits.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dragen og sukkerøglerne Hvis Noma kan trylle med rodfrugter, hvorfor så ikke en konditor? Sådan tænker Nanna Pörtner, der driver Dessertdragens Kageværksted. I det lille brogede lokale, der mere ligner et atelier end et konditori.

I det hele taget afprøves lidt af hvert, når dragemor og hendes assisterende sukkerøgler sammensætter de elegante moussekager, franske frugttærter, cheesecake og tørkager.

Kun opfindsomheden sætter grænser og hos dessertdragen kan man nærmest bestille hvad som helst. Kig blot på hjemmesiden, hvor et bredt udvalg af hidtige kunstfærdige eksempler er udstillet.

Dragen sylter også sin egen frugt og sælger derfor hjemmelavede marmelader. Alt er take away, da butikken ikke har siddepladser.

Dessertdragens Kageværksted. Ma.-fr. kl. 12-18. Lø. kl. 12-16. Skt. Peders Stræde 26, Kbh. K. www.dessertdragen.dk


Lagkage i rokokosalen
Konditor Allan Andersen har i mange år lavet søde sager til sheiker og andre ørkenjetsettere på luksushoteller i Dubai og Bahrain. Men i 2009 vendte han sandet ryggen og åbnede Konditori Antoinette med navn efter den famøse franske dronning, der måske/måske ikke kagede i brødpolitikken og deraf mistede hovedet.

Et fint og velbesøgt sted i det lidt øde Pistolstræde og med en stil, der lægger sig lidt op ad landets ældste konditori, 130-årige La Glace – både i salonens pastelgrønne rokokostil med spejlvægge, korintiske søjler og guldsæder samt i kageudvalget.

Det spænder fra klassiske lagkager med højt skum (45 kr.) til moussekager, tærter og fine petits fours. De indtages med Antoinettes gode kaffe, Kusmi-te eller en sæsonvenlig lumumba – varm chokolade med cognac og flødeskum.
Konditori Antoinette. Alle dage 9-18. Østergade 24 B2, Kbh K. www.konditori-antoinette.dk


LÆS OGSÅ

Kagekunst på højeste plan
Græskfødte Nikolaos Strangas er en kagekunstner ud over det sædvanlige. Strangas, der tidligere arbejdede som dessertkok på michelinrestauranten Era Ora og på Hilton-kædens restauranter, åbnede i 2010 sit Conditori og Cakeaway på Åboulevarden.

Her genopfinder han klassiske kagediscipliner til både anmeldere og kunders ubetingede begejstring.

Et af Strangas absolutte specialer er macarons: En let, fransk kage, der er lavet af æggehvide, sukker og mandelmel og serveres som en sandwich fyldt med creme eller syltetøj.

Den simple delikatesse giver mulighed for et utal af nye smagskombinationer og de lækre, små sandwicher har fået en verdensomspændende revival de seneste par år. Blandt andet kan Strangas kreeret dem i bedste sendetid i 'Go' morgen Danmark'.

Se info

Kageeventyr på Strøget
Japanere bryder sig ikke om for sød mad. Derfor hviner det ikke i tænderne, når man spiser kage på The Royal Cafe, der gemmer sig i gården bag Royal Copenhagen – og er så populær blandt japanske turister, at ejeren, Rud Christiansen, har åbnet en filial i Tokyo.

Cafeen med den eventyrlige indretning af svævende mannequiner, barokmalerier og et virvar af glasnips har anbefaling i Michelin-guiden og serverer alt fra smushi (smørrebrød som sushianretning) til varm gullasch, mens konditor Johanna Tiderman laver sine fabelagtige kager.

Især lagkagerne til 50 kr. pr. kæmpestykke, tærterne, den solide æblecrumble med flødeskum og gulerodskagen er fremragende. Kaffen, der er hjemmeblandet af fem forskellige sorter, er desuden blandt byens absolut bedste, og prisen er sågar under Strøg-gennemsnit.

SE INFO

Til den indre bohéme
Le Montmartre har efterhånden opnået klassiker-status på Vesterbro. Her er der fransk stemning for alle pengene og det er da også en helt autentisk franskmand, David Piffre, der står bag.

På Öehlenschlægersgade 5 tilbyder han et stort udvalg af klassiske franske kage-kreationer, der typisk er mere lette og moussebaserede end de danske.

Æstetikken er tilmed i højsædet og man mødes af et væld af farverige kombinationer og spændende former, når man træder ind fra gaden.

Særligt hvis man har en lille bohéme i maven er Le Montmartre det perfekte sted. Her kan man stille længslen efter de lange eftermiddage på boulangerierne i Paris.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

SE INFO

Nye lækkerier i hyggelige omgivelser
Lækkerier er en af de nyere steder, der virkelig har formået at imponere Ibyens Cafékontrol på kagefronten.

Her tildelte Birgitte Kjær 5 kopper med store komplimenter til de mange forskellige kager, der hver koster 35 kr.

Særligt imponerende dengang var lemon meringue-tærten, de sprøde marengstoppe og en elegant, let nøddekage, der ifølge anmelderen placerede Lækkerier blandt de bedste kagesteder i København.

LÆS ANMELDELSE

Tilmed er stemningen hyggelig og afslappet på Borgergade.

SE INFO

Takeaway og udsøgte kager

Lige overfor Marmorkirken driver chocolatier og gourmetkok Bernard Berthier det lille franske konditori og takeawaysted Taste. Visionen er sund mad og delikat patisserie under samme tag.

Her kan man for eksempel få en Far Away Down-kage med kokos, mørk chokolade og hjemmelavet blommemarmelade. Eller hvad med en græskarkage på speltbund med pistacienødder, tørrede tranebær og fire forskellige slags krydderier.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Men franskmanden kan også sænke slagskibe med eksempelvis sin cheesecake, der er blandt de bedste i byen.

Kagerne kan tages med eller nydes på stedet til kaffe, te eller varm chokolade – uden flødeskum. »Hvorfor ødelægge en 72 procent Valrhona med ... mælkefedt?!«, spørger Bernard.

Som den eneste gourmetkonditor kæler Taste også for allergikerne med talrige glutenfri kager, nogle med quinoamel og andre med soyafløde. Taste. Ma.-fr. kl. 9.30-18, lø.-sø. kl. 10-17. Store Kongensgade 80-82, Kbh. K. www.tastedeli.eu


ibyen@pol.dk

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden