Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
IT-kage. Et nyåbnet fransk konditori bruger små pastelfarvede kager som trækplaster og kalder dem 'Les Macarons By Degas'.
Foto: Stephane Viano

IT-kage. Et nyåbnet fransk konditori bruger små pastelfarvede kager som trækplaster og kalder dem 'Les Macarons By Degas'.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt spisested har speciale i modekager

En macaron er ikke bare en macaron hos Degas på Vesterbro.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skulle det være en lys macaron med hindbærkompot? En solbærmacaron med lavendel? Eller måske en citronmakron fyldt med creme og krystalliseret ingefær?

Det nyåbende kombinerede konditori og brasserie Degas har hele 15 forskellige varianter af tidens ubestridte modekage at vælge mellem.

Den lille lette franske kage, der er lavet af æggehvide, sukker og mandelmel og serveres som en sandwich fyldt med creme eller syltetøj, har indenfor de seneste år fået en stor fanskare verden over.

Der er åbnet smarte macaronsbutikker i New York, japanerne har taget den til sig, og den pastelfarvede sukkerbid er ofte at finde på fadene til modeshows og receptioner. I Danmark har designere som Malene Birger, Mads Nørregaard og Rikke Mai for eksempel lavet 'special editions' for La Glace under modeugen.

I Frankrig har det været en populær og folkelig godbid gennem århundreder, og flere byer har her deres egne specialiteter indenfor genren, sådan en parisisk macaron smager helt anderledes end en macaron fra Nancy.

Skjult bag stillads

Med åbningen af Degas har København også fået et sted, der specialiserer sig i kagen, der nærmest smelter på tungen. Men det kan være svært at finde, for konditoriet gemmer sig bag et byggestillads i en tidligere køkkenforretning og er nabo til stripklubben La Dolce Vita i en sidegade til Vesterbrogade.

Men Richard Jeudy, der ejer Degas sammen med Stephane Viano og Patrick Puget, mener, at de farvestrålende små macarons nok skal trække gæster til.

»De er blevet populære igen over hele Europa efter man i Frankrig fornyede opskrifterne for cirka ti år siden«, fortæller han.

Kage med punch
Og Degas' udvalg er af den nye slags. I montren ligger for eksempel en 'mojito' med punch og mynteblade, en 'cappuccino' med chokoladeganache eller en orange Gustave med pærecreme. De skal så at sige være stedets raison d'être og blive kendte som brandet 'Les Macarons By Degas'.

»De er farverige, lettere og sødere end de gamle macarons. Funky«, mener Richard Jeudy.

Alle koster en tier stykket. Og så skal de helst nydes med et glas champagne, mener indehaverne. Derfor har Degas et pænt udvalg af bobler på glas.

Udover macarons har konditoriet sælger også en lang række franske kager som citrontærte, Aruba (med ananas og kokosmælk) og Louvre (valnøddebund med bavarois karamel og pære).

Kagerne kan købes til at tage med eller spises i lokalerne, som sideløbende fungerer som klassisk fransk brasserie med confit de canard, foie gras, crème brulée, croque monsieuer, snegle og meget mere på menuen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden