Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Flyttedag. Brasserie Degas har overladt adressen Trommesalen til Oubæks steak-restaurant, mens de selv er rykket ind dér, hvor tyrkiske Topkapi tidligere holdt til. Brasseriet holder fast i sine klassiske franske serveringer.
Foto: THOMAS BORBERG

Flyttedag. Brasserie Degas har overladt adressen Trommesalen til Oubæks steak-restaurant, mens de selv er rykket ind dér, hvor tyrkiske Topkapi tidligere holdt til. Brasseriet holder fast i sine klassiske franske serveringer.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brasserie flytter 650 meter

Degas rykker til sin tredje adresse, men holder fast i det traditionelle franske.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Brasserie Degas tager tingene i små bidder.

I 2011 rykkede det franske spisested 400 meter fra adressen i Jernbanegade til Trommesalen, og nu rykker restauranten yderligere 650 meter vestpå og slår sig ned på Gl. Kongevej.

Degas slog for første gang dørene op i 1999 lige overfor Cirkusbygningen, hvor den lå i seks år og var et populært stoppested for biografgæster, før en brand gjorde en ende på stedet.

LÆS ARTIKEL

I 2011 åbnede Degas så restaurant i nye lokaler og med store konditor-ambitioner - med speciale i modekagen macaron.

LÆS ARTIKEL

Tættere på fransksindede kolleger
Men nu er adressen på den lidt gemte gade Trommesalen overtaget af bearnaisekongen Rasmus Oubæk, som har åbnet steak-restaurant.

LÆS

Til gengæld er Degas rykket ned ad Gl. Kongevej, ind i den tidligere tyrkiske restaurant Topkapi - og tættere på sine frankofile kolleger på Værnedamsvej.

»Vi kunne ikke ønske os et bedre sted. Det er i hjertet af det franske kvarter i København. Her kommer folk naturligt der elsker fransk mad, og der er et godt sammenhold mellem restaurantionsejerne«, siger Rasmus Sang Park Pedersen, der er en af de nu fire partnere bag Degas.

Ballotine og macarons

Kokken på Degas er stadig - og siden åbningen i 1999 - Patrick Pouget, således stamkunderne fortsat vil kunne bestille kendinge som jomfruhummerhaler med kammuslinger og foie gras, tournedos rossini og ballotine af pighvar.

Desuden holder Degas i sin tredje inkarnation fast i fremstillingen af macarons, sådan der altid er 15-20 forskellige varianter at vælge imellem - f.eks. en lyserød med hindbærkompot og en gul fyldt med trøffel ganache og passionsfrugt.

De serveres som petit four til kaffen eller i en større udgave til dessert. Man kan også købe dem i små gaveæsker til at tage med hjem.

Brasserie Degas åbner 21. november på Gammel Kongevej 41B.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden