Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
RUNE PEDERSEN
Foto: RUNE PEDERSEN

Toms chokoladefabrikker har forsøgt sig med en fairtrade-guldbarre, men det er stadig de almindelige guldbarrer, der sælger bedst.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

FDB: Bliv ved med at købe chokolade

Børnearbejdere kan komme til at lide mere ved en forbrugerboykot af chokolade.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bliv ved at købe chokolade, selvom produktionen har involveret børnearbejde.

Sådan lyder den klare opfordring til de danske forbrugere fra FDB, der ejer Danmarks største dagligvarevirksomhed Coop.

Problematikken blusser op efter, at det er kommet frem, at børn fra verdens fattigste lande pukler som slaver i de kakaoplantager, som leverer frugter blandt andet til den chokolade, vi spiser i Danmark.

LÆS ARTIKEL

Men det problem bliver ikke løst af, at forbrugerne holder op med at købe produkterne. Tværtimod.

»Derved vil scenariet for de børn, det handler om, kun blive værre. Børnearbejde er et fattigdomsproblem, som bare bliver større, hvis man boykotter«, siger specialkonsulent i FDB Brian Sønderby Sundstrup.

LÆS ARTIKEL

Køb fairtradechokolade og hjælp børnene I stedet skal man sørge for, at producenterne får en rimelig betaling for deres varer, for eksempel ved at købe Fair Trade mærkede varer.

Problemet er nemlig så stort, at det på ingen måde kan løses af forbrugerne alene. Det kalder på en samfundsudvikling, både i udviklingslandene og herhjemme i Danmark, mener Brian Sønderby Sundstrup.

TJEK:

»Hvis vi skal det farlige børnearbejde til livs, og hvis vi skal sikre børnene skolegang og en fremtid, så kræver det et vedvarende samarbejde på tværs af politiske og frivillige organisationer og virksomheder. Både i aftagerlande som Danmark, men også i produktionslandene«, siger Brian Sønderby Sundstrup.

Forbrugerne er klar til boykot

En undersøgelse lavet af FDB analyse viser, at hele 55 procent af forbrugerne ville gå direkte forbi supermarkedernes chokoladehylder, hvis de vidste, at børnearbejde har været en del af produktionen.

TJEK

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden