Foto: MARTIN LEHMANN
Nyt om mad

Studierabat Guide: Her kan du bruge studiekortet

Januar er måneden, hvor der skal spares - men derfor behøver du ikke blive hjemme. Tag dit studiekort i lommen og gå iBYEN til en billig penge.

Nyt om mad

En tur i biografmørket
Hvis man er så heldig at have aftenen fri fra studierne, kan man jo passende synke ned i et blødt sæde og lade sig underholde af en god film.

Er man mest til film, der ligger lidt uden for mainstream-kategorien, er Cinemateket et oplagt sted at søge hen.

Her kører månedlige filmserier og mange forskellige særarrangementer for både medlemmer og ikke-medlemmer. Et års medlemsskab koster 250 kroner, men som studerende kan man få det for 125 kroner.

Medlemsskabet giver gratis adgang til en del forestillinger og er der entré, slipper medlemmer med 35 kroner, hvor andre betaler 55.

Er det derimod en af de store blockbustere, der trækker, er Cinemaxx ved Fisketorvet Shoppingcenter, stedet at gå hen. Mandag-torsdag kan man nemlig få 10 kroner rabat på alle forestillinger ved forevisning af studiekort.

Hyggelig kældercafé Er man studerende og godt træt af pasta med ketchup, kan man lægge vejen forbi den lille kældercafé Kreutzberg i Kompagnistræde. Her kan man få sig en gammeldags fiskefrikadelle på rugbrød med hjemmerørt remoulade eller en sandwich med hønsesalat. Til de tørstige er der et udvalg af import-øl og klassiske drinks. Der er 20 procent rabat på regningen for studerende, så her rækker SU'en lidt længere.

Plej tømmermændene
Når tømmermændene banker på om søndagen, og man hverken orker at lave mad eller købe ind, så er det tid til take away. Er man til ægte italiensk spaghetti carbonara eller pizza, så er der penge at spare på Gastronomia Italiana, der har take away syv forskellige steder i København. Flasher man sit studiekort her, er der 10 procent rabat på regningen.

Flad i nattelivet
Som studerende kan det være hårdt tiltrængt at blive luftet i ny og næ. Når hovedet summer af al den viden, der er proppet derind, må en drink, en fadøl og en lille dans være på sin plads. Og også her er der penge at spare.

De slidte lokaler i Stengade 30 huser bl.a. Rocket Club, Indie Night og mange andre spirende klubber fra undergrunden. Samtidig er det et regulært spillested med over 200 koncerter om året med alt fra rock, punkrock, indie til metal, reggae, electronica m.m. Stengade 30 giver 25 kroner afslag i prisen på indgang til natdisk efter klokken 01 og tilbyder flaskeøl til 15 kroner (dette gælder for alle) inden klokken 20.

Også på Lades Kælder er der billige fadøl og masser af studerende, man kan hygge sig med. Der er live-musik næsten hver dag, og der er happy hour fra 19-22. Her koster en stor fadøl 25 kroner, så der er råd til et par stykker, selv når man er på SU.

Trimning til en billig penge
Når det er ved at være den tid, hvor håret gror ned i øjnene eller sidder på toppen af hovedet som en flot høstak, er Frisør Nube stedet at ty til for studerende. Salonen giver 25 procent rabat på en klipning og 10 procent på farvning og striber, så her er noget at komme efter.

Der er tænkt over detaljerne hos Nube. Ud over den regulære frisøroplevelse finder man f.eks. et udvidet kaffe- og tekort og når håret skal vaskes, får hænderne en gratis behandling oven i købet. Salonen vandt desuden prisen som årets frisør i 2006. Så her er valuta for de sparede penge for den frisørtrængende.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Sund overspringshandling
Når benene trænger til at blive strukket efter en lang læsedag, eller man bare trænger til en overspringshandling, kan motion være en ren mirakelkur. Og hvad kunne være bedre end et helt center med mulighed for alle slags fysiske udfoldelser? Som studerende kan man få rabat på et medlemsskab i S.A.T.S. fitnesscentre, der ligger spredt med gavmild hånd i København såvel som landets øvrige studiebyer. Efter en times træning kan man desuden med god samvittighed gå på café og spendere en mønt på en fadøl.

Til de praktiske

Skal man male, købe cykel eller ud og shoppe er der også rabatter at hente, hvis man er studerende. Urania giver 10 procent på regningen, hvis du skal have ny jernhest, og tøjkæden Top Shop giver 10 procent, hvis du skal have ny garderobe. Skal studenterhyblen males, får man 10 procent hos Flügger Farver, hvis man viser sit studiekort.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce