Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR
Foto: PR

Eksporthit. Det går igen godt med at sælge danske økoænder - efter en skidt periode.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tyskerne kan lide de danske økoænder

And kan bruges til både chorizopølse og alternativ foie gras.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

At sælge andepaté til franskmændene er som at sælge sand i Sahara«, griner Martin Daasbjerg fra sin telefon i bilen på vej ned ad Autobahnen mod Nürnberg.

Han er på vej med sine varer til verdens største økologiske messe, Biofach, og er i højt humør.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver Martin Daasbjerg driver den største økologiske andefarm herhjemme, og måske den største i hele Europa, om end organisationen Landbrug & Fødevarer ikke tør lægge hovedet på blokken.

Alternativ foie gras
Han har også et langt større produktsortiment end de andre økologiske andeproducenter på den internationale messe: confiteret and, røget and, chorizo andepølser, andefedt og andefond og ikke mindst den nye andepaté, der skal være »et alternativ til foie gras«, ifølge Martin Daasbjerg.

OPSKRIFT

Tilsyneladende vil europæerne gerne have den danske økoand.

Daasbjerg sælger sine produkter i 240 store supermarkeder i Tyskland, Østrig og Beneluxlandene og forhandler nu om at udvide sortimentet.

Sidste år solgte han knap 100.000 ænder, i år beregner han at producere 145.000 ænder.

Småt med økologi
Hans andepate har nu fået en fransk agent, der skal forsøge at afsætte den på det franske marked, uanset at franskmændene som nævnt har temmelig meget andepaté i forvejen.

De har bare ikke så meget, der er økologisk.

Skru tiden et år tilbage og tingene så knap så lyse ud.

En betonklods

Regeringen havde lanceret sin fedtafgift 1. oktober 2011, hvad der med ét gjorde en dansk and næsten en 10’er dyrere.

Så supermarkederne havde skyndt sig at købe udenlandske ænder før skæringsdatoen, og den lille håndfuld andeproducenter stod nu med usælgelige ænder.

OPSKRIFT

»Det var en betonklods, vi kørte ind i, som kostede os 4 millioner kroner. Hele erhvervet blev nærmest smadret«. To kolleger valgte efterfølgende at lukke.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden