Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michelinkonditor åbner cake-away

Græske Nikolaos Strangas fra Era Ora vil lave en kagerevolution.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Era Oras chefkonditor åbner butik på Åboulevarden.

Her har man i en lang årrække kunnet besøge et traditionelt bageri med tebirkes, romsnegle og spandauere. Nu skal det være anderledes.

I de gennemrenoverede lokaler vil Nikolaos Strangas nu genoplive den stolte danske kagetradition med nye, innovative opskrifter.

Han har arbejdet som chefkonditor hos michelinrestauranten Era Ora de sidste fem år og har følgende slogan:

»Desserten er menuens primadonna – den ankommer altid sent, den ser altid pokkers godt ud, og så forstår den at gøre sig til«.

Vil lave revolution Strangas' mission er at forny danskernes opfattelse af desserter og kager med kombinationer af det salte, søde og overraskende aromatiske.

»Vi er langt fremme i Danmark på madfronten, men kager og desserter er ikke fulgt med«, mener konditoren.

Han påpeger, at for eksempel chokolatierne i Danmark er på et meget højt, mens man er nødt til at besøge michelinrestauranter for at få særlige dessert- og kageoplevelser.

»Det er trist at gå til de almindelige bagere. Der er ingen variation«.

»Jeg vil lave en lille kagerevolution«, siger den ambitiøse konditor.

A la minute
For eksempel vil man i den nye dessert- og kagebutik kunne købe nyfortolkninger af klassikere og bestille kager á la minute, sådan de søde sager kreeres, i det man bestiller.

Rent praktisk vil konditoren så sammensætte eksempelvis en tærte med lemon- eller chokladecreme og pynte den, mens kunden ser til.

Succes med macarons
Nikolaos Strangas har allerede succes med sit bagværk udenfor Era Ora, da man i Magasin kan købe hans macarons med chokoladeganache. De går som...nå, ja: macarons med chokoladeganache, selv om de koster tyve kroner stykket.

I sin nye butik med avancerede kager og desserter 'to go' vil man kunne få godbidderne i 12-14 varianter.

Derudover har han ambitioner om at inkorporere det nye nordiske køkken i sit konditori, så man for eksempel tilføjer en kartoffelkage marinerede havtornbær og giver den et nyt look og en ny smag.

Køb desserten hos konditoren
For at genoplive traditionen med, at man går til konditoren for at købe ind, hvis man får gæster på besøg, vil han også sørge for at have et stort udvalg af desserter 'to go'.

»Sådan gør man også i italien og Frankrig, når man får gæster eller skal have en god middag«, fortæller Strangas.

I konditoriet skal man selv kunne sammensætte en æske med det ønskede udvalg af desserter, der kommer til at koste 25 kroner per styk. En kage, der rækker til 12-14 personer, kommer til at koste 650 kroner.

Kone bag disken

Dermed bliver priserne omtrent som på Københavns hæderkronede konditori La Glace, men med de avancerede teksturer og særlige ingredienser, mener Nikolaos Strangas, at man i den nye butik vil få mere valuta for kagekronerne.

Han vil selv stå i bageriet (når han ikke lige er på Era Ora), mens hans kone sørge for at betjene kunder ved disken.

Nikolaos Strangas - Conditori & Cakeaway åbner 16. december.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Vi holder sommerferie men...
    Vi holder sommerferie men...

    Henter…
  • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
    Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

    Henter…

    Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

  • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

    Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
    Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

    Henter…

    Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden