Smurt. Send lige æggemaden herover - med posten.
Foto: Post Danmark

Smurt. Send lige æggemaden herover - med posten.

Nyt om mad

Nu er der smørrebrød på frimærket

Smørrebrød er en del af dansk kulturhistorie og nu kommer de elskede madder på frimærkerne.

Nyt om mad

Skal det være æggemaden med rejedrys, et stykke med rullepølse og sky eller den sæsonaktuelle kartoffelmad pyntet med purløg og radiseskiver?

Eller måske vil du hellere frankere brevet med et frimærke med roastbeef?

Smørrebrød er en del af dansk kulturhistorie, og som en erkendelse heraf er de fire slags madder nu kommet på frimærker, skriver FoodCulture.dk.

LÆS ARTIKEL


»Vi bruger frimærket til at fortælle historien om Danmark og om dansk kulturarv. Vi har tidligere sat blandt andre Hendes Majestæt Dronningen, Niels Bohr og H.C. Andersen på mærker, fordi de repræsenterer danske milepæle, men det kan også være mere kulturagtige ting som mad og smørrebrød«, siger Martin Pingel, designchef hos Post Danmark, til FoodCulture.dk og fortsætter:

MADKLUBBliv medlem af Politiken Madklub og få en lækker velkomstgave

»Smørrebrød har jo en fantastisk historie, fordi det at have rugbrød med pålæg med i madpakken er udsprunget af dansk arbejdskultur. Og der er ingen tvivl om, at inden for de sidste ti år har der været stigende fokus på dansk smørrebrød«.

Frimærkerne er tegnet af grafisk designer Peter Dam, som måtte spise sig igennem er del madder for at finde frem til sine endelige bud.

Blandt andet fordi der er forskel på, hvilke variationer af rugbrødsmadderne folk foretrækker rundt omkring i landet.

KOKKENS KØKKEN

»Der er eksempelvis stor forskel på garniture på smørrebrød i København i forhold til i Vestergade i Odense, hvor jeg kommer fra«, siger han.

»I København er man lidt mere vovet og vil gerne putte appelsin på roastbeef. Så det er et forsøg på at skabe en afspejling af den klassiske mad, men tegningerne lægger samtidig op til, hvad der egentlig er korrekt ifølge dansk madkultur. Må man putte remoulade oven på roastbeef? Nogle vil sige ja, andre nej.

I Sønderborg stødte jeg for eksempel på en sildemad med spejlæg ovenpå. Nogle vil sige, det er ulækkert, men det viser bare, at der altså er vidt forskellige opfattelser landet over«, siger Peter Dam til sitet.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce