Slut. Pierre André er en af Københavns første gourmetrestauranter, som i flere år kunne smykke sig med en Michelin-stjerne.
Foto: NIELS HOUGAARD (arkiv)

Slut. Pierre André er en af Københavns første gourmetrestauranter, som i flere år kunne smykke sig med en Michelin-stjerne.

Nyt om mad

Legendarisk toprestaurant i København drejer nøglen om

Pierre André var oprindelig en førende gourmetrestaurant med en Michelin-stjerne.

Nyt om mad

Det er en af de fineste, franske restauranter i byen, som nu lukker.

Kokken Philippe Houdet og hans kone Sussi har drevet Pierre André i Ny Østergade siden 1996. Det var her, René Redzepi blev udlært. Og her en af Københavns første gourmetrestauranter har holdt til. En restaurant, som i flere år kunne smykke sig med en Michelin-stjerne.

Men 15. marts er sidste dag, Pierre Andre holder åbent. Philippe Houdet har fået en chance, han ikke kan sige nej til og starter 1. april som køkkenchef på Café Victor.

LÆS ANMELDELSE

Opkaldt efter sønnerne
Pierre André, som Philippe og Sussi Houdet altså har drevet i 16 år, er opkaldt efter deres sønner, Pierre og André.

Frem til 2009, hvor restauranten genåbnede som bistro, var formlen klassisk og præcist fransk håndværk. I 2006 mistede parret dog deres stjerne i Michelin-guiden.

»Pierre André har været rammen om både vores professionelle og private liv, først som gastronomisk restaurant og i de fire seneste år som en restaurant med convivialité, en mellemting mellem selskabelig og hyggelig«, skriver Philippe og Sussi Houdet på restaurantens hjemmeside.

»Vi synes, det er blevet tid til at gøre status og overveje, hvad vi vil. Derfor har vi valgt lukke et spændende kapitel, for at koncentrere os om, hvad det næste skal bringe«, lyder det videre i teksten under overskriften 'Au revoir Pierre André...'.

SE HJEMMESIDEwww.pierreandre.dk

Klassisk fransk

I de sidste dage op til 15. marts vil menukortet blive bygget op om de specialiteter og råvarer, der især kendetegner Pierre André. Både foie gras Émilia Romagna, Due og kalvebrisler i sprøddej, og varm chokoladekage med gianduja-is, der er gamle kendinge helt tilbage fra restaurantens åbning i 1996, står på menuen..

Når Philippe Houdet har sagt farvel til Pierre André og begynder i sit nye job, skal han ikke gå langt. Café Victor ligger 50 meter længere nede ad gaden fra Pierre André.

På denne anden klassiske restaurant i byen skal Houdet være køkkenchef og videreudvikle indbegrebet af fransk brasserie.

»For mig findes der stort set ikke nogen mere frankofil restaurant i København end Café Victor. Stemning, beliggenhed, historie og atmosfære er alt sammen med til at gøre Victor til noget helt unikt og jeg glæder mig meget til at være med til at sætte mit præg på stedet«, udtaler Philippe Houdet på hjemmesiden.

Houdet kommer oprindelig fra Champagne-distriktet. I Danmark har han stået i køkkenet på Kong Hans' Kælder, Saison og Kommandanten. Og altså på Pierre André oplært René Redzepi, som vist ingen nærmere introduktion behøver.

LÆS GUIDE

FACEBOOK

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden