Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Café Den Røde Hund på Nørrebro kører fjedhyttestilen med en elg på væggen og en monumental pejs, der kan fyre op under lemmer.
Foto: PER FOLKVER

Café Den Røde Hund på Nørrebro kører fjedhyttestilen med en elg på væggen og en monumental pejs, der kan fyre op under lemmer.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Få varmen ved kaminen

Der er kulde i luften. iBYEN guider til caféer med blus i kaminen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Åben ild og krydret chai
Selv om Roberts Coffee i 2009 ændrede navn til The Living Room og introducerede sunde økologiske smoothies og friskpressede juicer, er den hyggelige pejsestuestemning bevaret.

Og heldigvis for det, for i kælderetagens dæmpede belysning kan man døse hen i de bløde sofaer foran den optændte pejs eller indtage en dampende chai i det marrokansk inspirerede therum med puder på gulvet.

Med adresse midt i Pisserenden kan du være sikker på at spotte jurastuderende, turister, jakkesæt og lokale kendisser i halvmørket. Pejsen vil være tændt hver dag fra oktober, hvor caféen også får supper på menuen.

The Living Room, Larsbjørnsstræde 17, København K. Åbent: ma.-to. 10-23, fr. 10-01, lø. 11-24.

Pejsestue med speciale i absint I kældercafeen Bliss finder man både kamin og skandinaviens største udvalg af absint til at få varmen. Hvis man ikke har lyst til at prøve kræfter med ’den grønne fe’, har stedet også et stort udvalg af øl og cocktails.

LÆS CAFÉKONTROL

Udover de våde varer byder menukortet blandt andet på en dansk frokosttallerken, sandwiches og forskellige tapas. Politikens anmelder var begejstret og gav fem kopper for »god mad og lige så gode absinthistorier«.

Cafe Bliss, Kompagnistræde 2, København K, tlf. 33 32 30 48. Åbent: ma.-on. 9-24, to. 9-01, fr.-lø. 9-02, sø. 9-21.

Megapejs ved Runddelen
Café Den Røde Hund ved Runddelen har siden 2007 forsynet Nørrebros beboere med gedigen cafémad. Der er to etager med eklektisk lounge-møder-fjeldhytte interør, og midt i det store baglokale i undertagen kan man få varmen ved den monumentale pejs, der kan fyre op under selv den værste isvinter.

Menuen er en ret klassisk café-menu uden de store overraskelser, men kan blandt andet lokke med to slags brunch.

Har du brug for at sunde dig ovenpå mængden af æg og bacon, kan du gå bagom den gule mur på den anden side af Nørrebrogade og gå på opdagelse i Assistenskirkegården, hvor H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Niels Bohr hviler uforstyrret.

Café Den Røde Hund, Nørrebrogade 114, København N, tlf. 35 39 23 18. Åbent: Ma.-on. 10-23, to. 10-24, fr. 10-02, lø. 10-24, sø.- og helligdage 10-22

Hvide duge og fodboldmenu

Med en lukrativ placering for enden af søerne tiltrækker den kombinerede café og restaurant Dag H Østerbros mange børnefamililer. Prisen på en stor latte ligger på den anden side af 45 kr., men så er kaffen også friskristet fra Kontra Coffee, og mælken skummet af uddannede barristaer.

LÆS GUIDE

Dag H er mest kendt for den solrige terasse, som stort set altid er proppet henover sommeren, men indenfor gemmer der sig en ulmende pejs, der spreder varme og hygge mellem de mange hvide duge.

Har du billetter til en af efterårets store fodboldkampe i Parken, som blandt andet tæller en landskamp og to Champions League-brag, skræddersyer Dag H ofte menuer til lejligheden. Til topopgøret mellem FCK-Barcelona 2. november kan man for eksempel skifte hotdogs og store fadøl ud med med jordskokkesuppe, unghane og chokoladekage.

Dag H, Dag Hammarskjölds Allé 38, København Ø, tlf. 35 27 63 00. Åbent: Ma.-on. 08-23, to.-fr. 08-24, lø. 10-24, sø. 10-22

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden