Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Borde og stænger, der er fedtet ind i øl eller glubske proffer, der bare venter på at overtage spillet i overensstemmelse med bordfodboldmiljøets uskrevne regler om den bedste spillers dominans.
Foto: Jan Grarup

Borde og stænger, der er fedtet ind i øl eller glubske proffer, der bare venter på at overtage spillet i overensstemmelse med bordfodboldmiljøets uskrevne regler om den bedste spillers dominans.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Byens bedste bordfodbold

Fransk eller italiensk? Følg med til de af byens barer, hvor du kan flashe dine bordfodboldevner.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det rigtige bord og de rigtige modstandere er forudsætningen for at få et godt spil bordfodbold i København.

Caféen Funke på Sankt Hans Torv har i mange år tiltrukket et publikum, der gerne er bevæbnet med studiekort og hjemmerullede cigaretter.

Og netop blandt de studerende finder man ofte bordfodboldhajen, der tålmodigt og med en underspillet arrogance venter på at kaste sig over sit næste bytte: En underkvalificeret modspiller.

Funkes bord er af den franske type, hvor mændene er af jern og bolden af kork. Og niveauet er højt. Baren har længe åbent og er særlig velegnet til spillere med høj cigarføring, for luften er ofte temmelig tyk af røg.

Cafeen Funke, Blegdamsvej 2, 2200 Kbh. N., åbent: Søndag-onsdag kl. 14-02, torsdag-lørdag kl. 14-05.

En tidligere medicinalfabrik i Kødbyen blev i oktober omdannet til fem indendørs fodboldbaner, hvor både fodboldekvilibrister, nybegyndere, børn og voksne kan booke en tid. På 'Fodboldfabrikken' bestiller man en bane på timebasis og får udleveret alt det, man skal bruge.

LÆS ARTIKEL

Og fabrikken har også sørget for et sted, hvor man kan stille trangen til øl efter endt kamp. I den tilhørende bar Klubhuset, kan man hvile benene i den såkaldte '3. halvleg' og forlyste sig med fadøl, fladskærme, der viser fodbold, og naturligvis bordfodbold. De tre borde er gratis at benytte.

Fodboldfabrikken, Skelbækgade 1, Kbh. V., åbent: Mandag-fredag kl. 6-23, lørdag-søndag kl. 8-22

Er man blandt dem, der sværger til plastikmænd, hårde bolde og glasoverdækket spillebane, så skal man på Ludwigsen på Vesterbro og spille på deres italienske borde.

'Caféen' må nok nærmere betegnes som et klassisk værtshus med 5-bevilling og en stor aldersspredning blandt klientellet. Boldniveauet her er meget varieret, så der er gode chancer for både at få stryg og uddele ydmygelser, ligegyldigt hvilken bordfodbold-liga man befinder sig i.

Hver torsdag kl. 22 afholdes en bordfodboldturnering, hvor førstepræmien er en flaske af husets spiritus, mens andenpladsen modtager to fadøl. Det koster en flad tyver at deltage.

Ludwigsen, Vesterbrogade 113, Kbh. V., åbent: Mandag-onsdag kl. 14-02, torsdag-lørdag kl. 14-05, søndag kl. 14-02.

Byens bogorme par excellence - de universitetsstuderende - flokkes i Sankt Peders Strædes lille bar, Din Nye Ven. Mange kommer for at høre livemusik med talentfulde indiebands og drikke øko-øl, men stedet udmærker sig også ved at være et sandt spilmekka med bordtennis, dam, alverdens brætspil, og i midten af det hele: et bordfodboldbord. Af den franske slags.

LÆS GADEGUIDE

Her kan du spille mod humaniora-piger med blonderet Robin-hår og knægte med undercut og hornbriller - uden at brænde hele S.U.'en af på én gang.

Din Nye Ven, Sankt Peders Stræde 34, Kbh. K., åbent mandag-onsdag kl. 13-24, torsdag-lørdag kl. 13-02, www.myspace.com/dinnyeven (eksternt link)

Har man mod på kvalificeret modstand over bordfodboldbordet, så er Flisen et af de steder, hvor man kan møde spillets første division ved et fransk bordfodboldbord.

Stedet ligger ved Enghave Station og Skatehallen på vej mod Sydhavnen og er efterhånden blevet kendt som en af Københavns fremmeste skaterbarer.

LÆS OGSÅ

Så vil man flashe sine talenter eller se hvordan det ser ud, når profferne spiller bold, er det bestemt værd at lægge vejen forbi flisen.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Flisen, Ingerslevsgade 200, st.tv., Kbh. V., åbent: Onsdag-torsdag kl. 20-04, fredag-lørdag kl. 18-05.

I en nyåbnet kældercafe kan du spille bordfodbold med dansk niche-punk som baggrundsmusik. For 'Musiksmag' på Jægersborggade er lidt af en kombi-café, der både langer håndbajere og brugte vinylplader over disken.

LÆS ANMELDELSE

Indretningen bærer præg af ‘gør det selv’, men på den tjekkede måde med rå vægge, flydersofaer, brændeovn og ikke mindst: et bordfodboldbord. Et fransk kvalitetsbord af mærket Bonzini.

Bliver du tør i ganen undervejs i spillet, kan du prøve kræfter med stedets specialitet, lambrusco. Her er der nemlig ikke tale om lyserødt studentervand, men rigtig gode rødvinsfarvede bobler med en smag hen ad solbær til kun 95 kroner flasken.

Musiksmag, Jægersborggade 43, Kbh. N, åbent søndag-onsdag kl. 13-23, torsdag-lørdag kl. 13-01. Læs mere på facebook (eksternt link)

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden