Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Konditorhåndværket er til UG og slange, hvilket man ved selvsyn og smag kan konstatere ved et besøg på Glyptotekets cafe.
Foto: TORBEN STROYER

Konditorhåndværket er til UG og slange, hvilket man ved selvsyn og smag kan konstatere ved et besøg på Glyptotekets cafe.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

velbekomme Guide: Spis godt på byens museer

Caféerne byder for eksempel på brunch, suveræne kager og betagende udsigt.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Buffet med udsigt Dansk Arkitektur Center har en forrygende café, hvor man kan kigge – om ikke helt til Sverige – så i en vældig bue fra kranerne på Holmen over Skuespilhuset, Børsen, Den Sorte Diamant og helt op til Langebro.

Netop nu kan man samle appetit med udstillingen 'Manmade Environment' om ny nordisk landskabsarkitektur.

Hele vinterferien serverer DACafé brunch - med røget laks, grillet chorizo, æg og bacon, oste, pandekager, frugt, yoghurt, pain au chocolat og meget mere kl. 10-14 fra mandag 14. til søndag 20. februar. Prisen er 159 for voksne og 89 for børn inklusiv drikkevarer.

LÆS CAFEKONTROL

DAC, Strandgade 27B, 1401 København K, tlf. 32571930, åbent ma. til sø. 11-16

Havudsigt i det nordsjællandske
En gang kunne man kun få pølsebrød med pålæg i cafeteriaet på kunstmuseets Louisiana i Humlebæk. Sådan er det heldigvis ikke længere. Etablissementet, der om sommeren nok har den flotteste udeservering i landet, er nu om stunder leveringsdygtigt i frokostbuffet (118 kr.) med sild, tærter og salater og suppe. Om aftenen koster den 148 kroner, og udvalget skifter efter sæson.

Men man må være forberedt på, at der især i weekenderne er lange køer. Men hvis solen skinner, og man finder en plads, glemmer man alle skærmydsler.

Netop nu kan man opleve to store udstillinger med værker af Picasso og Walton Ford.

LÆS ARTIKEL

LÆS ARTIKEL

, Museum for Moderne Kunst. Gl. Strandvej 13. Åbent ti.-fr.: 11-21.30, lø.-sø.: 11-17.30. Mandag lukket


Se din by oppe fra tårnets top
Post & Tele Museum er ikke det mest funky. Men det er faktisk et uhyre interessant museum, og caféen Hovedtelegrafen er i top.

Både gastronomisk og sådan rent fysisk. For den ligger nemlig på øverste etage i bygningen i Købmagergade, så der er udsigt til hele Dronningens København med alt, hvad det indebærer af tårne og spir.

Maden er sådan old school-dansk. Man kan få sig et stykke med sild, pandestegt rødspættefilet eller en frokostplatte, men en burger eller en brunch er også en glimrende mulighed.

Stedet er velbesøgt, så hvis man kommer i dagtimerne og vil være sikker på at få plads, bør man nok tage sine forholdsregler.

LÆS CAFEKONTROL

, Cafe Hovedtelegrafen, Købmagergade 37. Åbent ti.: 10-17, on.: 10-20, to.-lø.: 10-17, sø.: 10-16. Køkkenet lukker en time før museet

Glyptotekets lækkerier
Det kan godt være, at nogle af genstandene i Glyptotekets samling af artefakter fra den romerske antik ikke er tilvejebragt helt i overensstemmelse med gældende regler. Men kagerne i stedets café er der ikke en finger at sætte på. Faktisk er konditoren Mette Blomsterberg blevet lidt at en berømthed efter sine tv-programmer om 'Det søde liv'.

Og der er heller ingen grund til at klage over cafelokalet. Det er nemlig den højloftede vinterhave, fyldt med grønne planter og Kai Nielsens monumentale ’Vandmoderen’. Faktisk er det mest et konditori, men i weekenden er der også brunch.

Til gengæld er kagerne intet mindre end himmelske. Det er priserne også lidt. Men da man ikke skal spise sig mæt i kager, kan de fleste nok være med alligevel.

LÆS CAFEKONTROL

, Dantes Plads 7. Åbent dagligt fra 11 til 17. Lukket mandag


Velkommen i det grønne
Et af de flotteste steder i Københavns omegn er Sophienholm ved Lyngby og Bagsværd Sø. Og dette museum, som præsenterer skiftende udstillinger, har også et cafeteria, som er ganske glimrende. Eller rettere, det kalder sig et cafeteria, men er snarere en frokostrestaurant med moderne tilsnit.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Selvfølgelig kan man nøjes med at nyde en hurtig forfriskning, hvis ikke man er til et måltid. Men er man det, byder stedet blandt andet på karrysild, pariserbøf, suppe, bøf bearnaise, oste og andet godt. I weekenderne er der også brunch på menuen.

Priserne er ikke voldsomme, men heller ikke billige. Vi er trods alt i Nordsjælland. Aktuelt vises kunstnersammenslutningen Corners årlige udstilling.

, Sophienholms Cafeteria, Nybrovej 401. Åbent: ti., on., fr., lø., sø.: 11-17, to.: 11-20. Køkken til 16.30.

Ordrupgaards arkitektoniske hval

Ud over at have en fornem samling af især fransk impressionisme og dansk guldalder kan det fine gamle museum på Vilvordevej i Charlottenlund prale af en tilbygning af den internationalt berømmede arkitekt Zaha Hadid, som ligner en hvalfisk, der ligger på land.

I den finder man stedets cafeteria, som siden 1. januar i år er drevet af Vibe og Niels, der også har Studenterkilden i Dyrehaven. De serverer lette anretninger - som grøntsagstærte, lakseterrine og hønsesalat til de sultne museumsgæster.

Netop nu kan man se udstillingen 'Møde med Japan. Degas, Monet, Gauguin...'

LÆS ARTIKEL

, Vilvordevej 110, 2920 Charlottenlund. Åbent: ti., to., fr.: 12-17. on.: 11-18. Weekender og helligedage: 11-17

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden