0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kogebogsanmeldelse: 5 hjerter til overdådig vegetarmad

Selv hvis man ikke er vegetar er der masser gode opskrifter at komme efter i Alice Harts kogebog, 'Spis grønt hele ugen'.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
PR
Foto: PR

GRØNT. Alice Harts kogebog er fyldt med opskrifter, der er langt fra anmelderens barndoms oplevelser med vegetarmad.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Danskerne er kødspisere. Vi mænd spiser i gennemsnit 60 kilo kød om året. Kvinderne lidt mindre, 38 kilo. Under 1 procent af os angiver at være vegetarer.

Den er ikke alene fyldt med indbydende opskrifter på retter, der vil kunne få de fleste af os til at glemme kødet for en stund. Den giver også klare og pædagogisk tegnede anvisninger på, hvordan man laver nøddemælk, selv producerer labneh, frisk ost eller tofu og yoghurt. Der er også gode råd og vejledninger om basisting til måltidet. Noget, man tit savner i diverse kogebøger, hvor alt for meget ofte tages for givet.

LÆS OGSÅ Med ’Spis grønt hele ugen’ er der er ingen undskyldning for ikke at tage fat på at spise langt mere grønt, end vi gør i dag. Ikke før i historien har vi vel haft en rigere tilgang til alskens grønt og frugt. Udbuddet er enormt, og det vokser dag for dag. Og når jeg læser Alice Hart, må jeg sande, at der er langt fra min ungdoms udbud af utrolig kedelige vegetarretter til nutidens varierede tilbud.



Hos Hart er måltidet overdådigt. Anretningen superb. Der serveres ikke kun for maven, men så sandelig også for alle sanser. For at styrke argumentationen har Hart valgt at bringe et par sider med ’berømte vegetarer’ som Buddha, Gandhi, Platon, Poul Newman, Clint Eastwood, Brad Pitt og mange, mange andre. Heldigvis har hun undladt verdens værste vegetar, Adolf Hitler, fra listen. Sikkert for at vi ikke skulle miste vegetarappetitten igen.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce