Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Noma-mad. ’Renés favorit’ er René Redzepis faste stykke smørrebrød – hellefisk, agurk, radiser, purløg. Til højre ses smørrebrøds- jomfru Karina. Foto: Per Folkver og Peter Mydske

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Verden har opdaget dansk smørrebrød

Smørrebrød får international ros, og nu åbner Aamann en restaurant i New York.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

»Der findes måske bedre ting end en sildemad ... Men kun måske!«

Restauratør Søren Puggaard ser stolt ud, da han hiver det indrammede skilt med det pudsige slogan ned fra dets søm over baren og viser det til Politiken.

»Den har jeg fundet på – er den ikke god?«, siger Puggaard, der med sin trinde mave, røde kinder og tætte skæg ligner sindsbilledet på en hyggelig værtshusbamse.

De hænger overalt, skiltene med talemåder af den type, man hyppigt finder på ’brune’ værtshuse og dunkle frokoststeder med mandshøje træpaneler. »Med sand på gulvet og sild på bordet«, hedder det med store, hæklede bogstaver på et aflangt skilt over spiseområdet – med henvisning til det sand, der er strøget ud over gulvet, sådan som man gjorde i gamle dage for at holde gulvene rene og pæne.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden