Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Danmarks ukronede smørrebrødsdronning, Ida Davidsen, er ikke enig i, at stjerneskuddet (billedet) er danskernes foretrukne stykke smørrebrød. Det er dyrlægens natmad, mener hun.
Foto: PETER HOVE OLESEN

Danmarks ukronede smørrebrødsdronning, Ida Davidsen, er ikke enig i, at stjerneskuddet (billedet) er danskernes foretrukne stykke smørrebrød. Det er dyrlægens natmad, mener hun.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er danskernes favorit-smørrebrød

Afstemning: Stjerneskuddet er det foretrukne smørrebrød. Ida Davidsen er uenig.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark har både nationalsang, nationalbank og nationalfugl.

Nu har danskerne også fået kåret deres nationalsmørrebrød, og det er den klassiske ret "stjerneskud", som løber med den misundelsesværdige titel.

I en afstemning mellem ni stærke kandidater på hjemmesiden Frokostbogen.dk strålede stjerneskuddet klarest og løb med sejren foran blandt andet pariserbøf med løg og kapers samt et stykke med flæskesteg og syltet agurk.

»Nej, det er dyrlægens natmad«

Danmarks ukronede smørrebrødsdronning er dog ikke enig i afstemningsresultatet.

»Nej, det er "dyrlægens natmad", som er danskernes foretrukne smørrebrød«, fastslår Ida Davidsen.

»Det gælder på alle tidspunkter af døgnet. Den fungerer fantastisk både som frokostpakke eller sent om natten«, tilføjer hun.

LÆS ARTIKEL

Alene på Ida Davidsens selvbetitlede restaurant i Store Kongensgade i København langer man knapt 100.000 stykker med "dyrlægens natmad" over disken hvert år.

Rugbrødet med smør, leverpostej, krydderfedt, sky og tynde skiver saltkød er langt lettere at lave end det mere forberedelsestunge Stjerneskud, forklarer hun.

»Det er et kæmpestort stykke arbejde at lave derhjemme. Man skal bruge alverdens ingredienser. Hvis vor mor skal lave det om morgenen, før farmand går ud af døren, så skal hun op klokken fem«, siger Ida Davidsen.

Hvis nogen skulle være i tvivl, består "stjerneskud" af letristet hvedebrød med stegt og dampet rødspættefilet, rød og hvid majonæse, rejer, asparges plus kaviar eller stenbiderrogn.

Frokostbogen.dk er udviklet af Restaurant Schønnemann i samarbejde med Linie Aquavit som et opslagsværk og inspirationskilde til frokostbordet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden