Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Group Shafi
Foto: Group Shafi

Mælkefrit. Hos Spisebaren i Illum har man udsigt over byens tage, men ikke til mødre, der ammer deres børn. De er nemlig forment adgang.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Her er du fri for bare bryster midt i maden

IBYEN.dk guider til caféer i København, som ikke tillader åbenlys amning.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her kan du se, hvor du skal gå hen, hvis du helst ikke vil være vidne til, at spædbørn får modermælk fra kilden.

Omvendt kan mødre her se, hvor de ikke må amme deres børn. I hvert fald ikke utildækket.

Theodor's Cafe og Restaurant På døren hos Theodor's hænger et skilt med ordene »Børn er hjerteligt velkomne i forretningen, men af hensyn til vore andre gæster, er vi desværre nødsaget til at frabede os barnevogne, bleskift og amning«.

Derfor er man sikker på, at man her ikke kommer til at indtage sin tunsalat, muslinger eller créme brûlèe med småbørns suttelyde i ørerne.

Sankt Jakobs Plads, Østerbrogade 106, 2100 København Ø, tlf. 35 26 66 66, åbent ma. – to. kl. 11-24, fr.-lø. Fredag – lørdag, kl. 11-02, sø. kl. 11-20 www.theodors.dk(eksternt link)

LÆS ARTIKEL

Spisebaren
Den nye kombinerede cafe og restaurant på toppen af Illum skabte - kun en uge gammel - opmærksomhed med sit forbud om amning. For området har tidligere været lidt af et helle for shoppende kvinder på barsel.

LÆS ARTIKEL

Men direktør Mikkel Shafi vil ikke byde sin gæster at se på bryster, mens de spiser. Så forbuddet mod amning i Spisebaren fastholdes trods en veritabel lavine af protester.

Til gengæld har Illum efterfølgende åbnet en ammebar

LÆS ARTIKEL

Illum, Amagertorv 10, Kbh. K, åbent ma.-to. 10-19, fr. 20-20, lø. 10-18, 1. og sidste søndag i måneden 11-16

Dag H.
Hos Østerbros travle cafe og restaurant for enden af Søerne har man også en børnepolitik.

Barnevogne skal holdes udenfor, børn må ikke løbe rundt, og hvis der skal ammes, foregår det i kælderen ude af syne for de andre gæster. Her står en ammebænk til formålet.

Og så er børn i det hele taget forment adgang i restaurantdelen, hvor man altså er garanteret madro uden hvin og barnegråd.

LÆS CAFEKONTROL

Dag Hammarskjölds Allé 38, 2100 København Ø, 3527 6300, åbent ma.-on. 8-23, to.-fr. 8-24, lø. 10-24 og sø. 10-22. www.dagh.dk (eksternt link)

Cafe Sokkelund
Den franske forbindelse til mad og stemning er vellykket på det lille Frederiksberg-brasserie Café Sokkelund, mener iBYEN.dk's cafekontrollant.

LÆS ANMELDELSE

Og man kan - ligesom i Paris - indtage sin bouillabaise uden kig til mælkespændte bryster. For som brasseriet skriver i sit menukort er det »et sted for voksne gæster«.

Barnevogne ønskes hverken indenfor eller ved udeserveringen, og efter Sokkelund for et par år tilbage var ret strikse med at håndhæve politiken, undgår mødregrupper i dag at campere her.

Til gengæld bliver kvinder, der ammer diskret (for eksempel med brystet dækket af et tærklæde), ikke jaget på porten.

LÆS CAFEKONTROL

Smallegade 36E, 2000 Frb., tlf. 38 10 64 00, åbent ma.-fr. 9-23, lø. 9.30-23 og sø. 9.30-22 cafe-sokkelund.dk ( eksternt link)

Cafe Bizarro

På Amager har Bizarro også taget amme-foranstaltninger. I vinduet hænger et skilt om, at amning kun er tilladt, så længe man er diskret. Derfor skulle man her være sikre mod bare babser midt i brunchen.

LÆS CAFEKONTROL

I øvrigt er det også forbudt at rulle ind med barnevogn og klapvogn.

Holmbladsgade 15, 2300 Kbh. S, tlf. 32 96 44 44, åbent ma.- to. 10-23, fr. 10-02, lø. 10-23 og sø. 10-22 http:// www.bizzaro.dk ( eksternt link).

OBS: Hvis du har et brystbarn, kan du finde inspiration i

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden