Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Byen bugner af lækre kager. Både klassiske cheesecakes og mere moderne kager med rødbede. iBYEN har fundet og spist byens allerbedste kager.
Foto: Rune Pedersen

Byen bugner af lækre kager. Både klassiske cheesecakes og mere moderne kager med rødbede. iBYEN har fundet og spist byens allerbedste kager.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Gå i sukkerchok med byens bedste kager

Glem for et øjeblik alt om fuldkorn. Vi guider til byens bedste bagværk.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dragen og sukkerøglerne Hvis Noma kan trylle med rodfrugter, hvorfor så ikke en konditor? Sådan tænker Nanna Pörtner, der driver Dessertdragens Kageværksted. I det lille brogede lokale, der mere ligner et atelier end et konditori, kan man derfor få moussekage med passionsfrugt og ... rødbeder.

I det hele taget afprøves lidt af hvert, når dragemor og hendes assisterende sukkerøgler sammensætter de elegante moussekager, franske frugttærter, cheesecake med kirsebærtop og tørkagerne – heriblandt en hindbærsnitte med tørret bærdrys.

Første lørdag hver måned fyldes butikken med flødekager. Dragen sylter sin egen frugt og sælger derfor hjemmelavede marmelader. Alt er take away, da butikken ikke har siddepladser.

Gå efter: Rabarbertærten – en smørbagt smagsbombe i din mund. Dessertdragens Kageværksted. Ma.-fr. kl. 12-18. Lø. kl. 12-16. Skt. Peders Stræde 26, Kbh. K. www.dessertdragen.dk



Byens nye prisvinder
Efter 16 år som leverandør af håndlavede konditorkager til restaurationsbranchen åbnede Rikke Gryberg for tre måneder siden sin første butik med servering. Kælderlokalet bag Nyhavn er minimalistisk indrettet i pastelfarver, med prinsessepynt og enkelte sorte møbler til cafegæster og delikatesser.

Med undtagelse af traditionelle lagkager har stedet fuldt repertoire – fra grafiske moussekager til cupcakes – og flere af yndighederne er prisvindere, som rabarbertærten og chokoladedessertkagen med solbær og lakrids.

De fleste kunder tager sagerne med sig, da tyve minutters temperering er påkrævet, før smagen rigtig træder frem. De kølige konditorkreationer koster kun 29 kr. stykket og er dermed byens billigste i topklassen.

Gå efter: Lille bastant cappuccino- karamelkage, der sidder fast i tænderne. Gryberg Copenhagen – Byens Bedste Kager. Ma.-fr. kl. 10-18, lø. kl. 10-15. Lille Strandstræde 24, Kbh. K. www.gryberg.dk


Lumumba i rokokosalen
Konditor Allan Andersen har i mange år lavet søde sager til sheiker og andre ørkenjetsettere på luksushoteller i Dubai og Bahrain. Men sidste år vendte han sandet ryggen og åbnede Konditori Antoinette med navn efter den famøse franske dronning, der måske/måske ikke kagede i brødpolitikken og deraf mistede hovedet.

Et fint og velbesøgt sted i det lidt øde Pistolstræde og med en stil, der lægger sig lidt op ad landets ældste konditori, 130-årige La Glace – både i salonens pastelgrønne rokokostil med spejlvægge, korintiske søjler og guldsæder samt i kageudvalget.

Det spænder fra klassiske lagkager med højt skum (45 kr.) til moussekager, tærter og fine petits fours. De indtages med Antoinettes gode kaffe, Kusmi-te eller en sæsonvenlig lumumba – varm chokolade med cognac og flødeskum.

Gå efter: Mini flødekagerne – tag gerne munden for fuld, mindst to ad gangen. Konditori Antoinette. Ma.-fr. kl. 7-18, lø. 8-16. Østergade 24 B2, Kbh K. www.konditori-antoinette.dk


LÆS OGSÅ

Michelinkager i eventyrland
Japanere bryder sig ikke om for sød mad. Derfor hviner det ikke i tænderne, når man spiser kage på The Royal Cafe, der gemmer sig i gården bag Royal Copenhagen – og er så populær blandt japanske turister, at ejeren, Rud Christiansen, har åbnet en filial i Tokyo.

Cafeen med den eventyrlige indretning af svævende mannequiner, barokmalerier og et virvar af glasnips har anbefaling i Michelin-guiden og serverer alt fra smushi (smørrebrød som sushianretning) til varm gullasch, mens konditor Johanna Tiderman laver sine fabelagtige kager.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Især lagkagerne til 50 kr. pr. kæmpestykke, tærterne, den solide æblecrumble med flødeskum og gulerodskagen er fremragende. Kaffen, der er hjemmeblandet af fem forskellige sorter, er desuden blandt byens absolut bedste, og prisen er sågar under Strøg-gennemsnit.
Gå efter: Appelsinlagkagen er flødeblød med mørk chokoladecreme og herlig syre fra de friske appelsiner. The Royal Cafe. Ma.-fr. kl. 10-19, lø. kl. 9-18, sø. kl. 9-17. Amagertorv 6, Kbh. K. www.theroyalcafe.dk



Femstjernet orgie
I gamle dage drak borgerskabets fineste hattedamer om søndagen eftermiddagste og kage i Palmehaven – Hotel D’Angleterres legendariske banketlokale.

Den tradition genopstod for to år siden, men med folkeligt fortegn: Den første søndag i måneden dækker hotellet op til 250 personer omkring et overdådigt tag selv-bord med alt, hvad konditorerne har haft på hjerte den foregående uge. Under taflet spiller den gråhårede hyggepianist Henrik alt fra Patsy Cline til Anne Linnet, mens gæsterne langer til fadene.

Tjenerne udviser femstjernet service, mens konditorer og chefkok i høje kokkehuer sværmer om det smukke kagebord. Og dette er nogle af byens suverænt bedste kager. Sødeligheden serveres som små tapas-agtige stykker, som skær selv-kager eller som petits fours.

Udvalget skifter hver søndag, men visse stamgæster forventer gengangere som byens bedste kokostoppe. I december flettes lidt julesmag ind i søndagsorgiet.

Gå efter: Minigulerodskagen er saftig som råkost og fed som ... ja, som flødeost.
Kagebord i Palmehaven. Første sø. hver måned kl. 15-17. Pris 245 kl. inkl. kaffe og te. Hotel D’Angleterre, Kongens Nytorv 34, Kbh. K. Bordbestilling (gerne et par måneder forud) på 33 37 06 10 eller via www.dangleterre.dk

Byens bedste hindbærsnitte
... findes hos en fransk-vietnamesisk chocolatier og gourmetkok, der taler svensk. Lige ved Marmorkirken driver Bernard Berthier det lille franske konditori og chokoladeværksted Taste. Franske kager er typisk lette, da de fungerer som dessert efter et stort måltid.

Derfor får man her små, feminine madeleine- og sarah bernhardt-kager, sablé-småkager og en genial chokoladefondant – en lille skovbærtoppet paddehat med et kakaoindhold på grænsen til implosion.

Men franskmanden kan også sænke slagskibe med eksempelvis sin cheesecake og den førstnævnte fabelagtige hindbærsnitte til 35 kr. Kagerne kan tages med eller nydes på stedet til kaffe, te eller varm chokolade – uden flødeskum. »Hvorfor ødelægge en 72 procent Valrhona med ... mælkefedt?!«, spørger Bernard. Som den eneste gourmetkonditor kæler Taste også for allergikerne med talrige glutenfri kager, nogle med quinoamel og andre med soyafløde.

Gå efter: Den tunge hindbærsnitte med kokos, lemongrass og sprødt marengslåg. Det er en genistreg. Taste. Ma.-fr. kl. 9.30-18, lø.-sø. kl. 10-18. Store Kongensgade 80-82, Kbh. K. www.tastedeli.eu


Den oversete franskmand

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Usandsynligt, men sandt. I et gammelt bageri på Amager Boulevard huserer en fransk kagebager og hans hustru, der sammen håndfremstiller de mest fedtdryppende smørcroissanter – en sjældenhed herhjemme – og et stort udvalg af franske kageklassikere til små penge.

Navnlig parrets éclairs og frugttærter er aldeles fremragende, om end de præsenteres noget rodet i vinduet. Men lad dig ikke skræmme af provinsbager-looket og køleskabet med kakaomælk, skiveost og chokoladepålæg samt andet arvegods fra den tidligere ejer – dette er et ægte fransk foretagende. Så køb for guds skyld ikke rugbrødet. Gå efter: En smørcroissant og så en mocca éclair til søndagskaffen.Chantilly. Ti.-fr. kl. 6-17, lø. kl. 7-17, sø. kl. 7-16. Amager Boulevard 127, Kbh. S.


Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden