Kongelig. De ældste dele af Fredensborg Store Kro stod færdige i 1723 - et halvt år efter Fredensborg Slot, der er forårs- og efterårsresidens for regentparret.
Foto: STORMLY HANSEN JESPER

Kongelig. De ældste dele af Fredensborg Store Kro stod færdige i 1723 - et halvt år efter Fredensborg Slot, der er forårs- og efterårsresidens for regentparret.

Nyt om mad

Milliardær lokker Brødrene Price med ny restaurant i legendarisk kro

Fredensborg Store Kro skal lægge hus til en gourmetrestaurant og et galleri.

Nyt om mad

I næsten tre år har Fredensborg Store Kro, der er nabo til Kronprinsesse Mary og Kronprins Frederiks bolig i Fredensborg, stået tom hen.

Men det bliver der lavet om på, når milliardæren og godsejeren Niels Fennet i maj overtager nøglerne til kroen, der i sin storhedstid var blandt landets fineste.

Planerne for, hvad ejendommen præcis skal bruges til er stadig løse, men Niels Fennet har ifølge eget udsagn været i dialog med de kendte kokkebrødre Adam og James Price om at de to skal være forpagtere af stedet.

LÆS OGSÅ

»Vi har ikke nogen bindende aftale, men vi har en fælles interesse. Jeg vil bare gerne genopbygge kroen, fordi jeg holder af gamle bygninger, så jeg skal finde nogle kompetente folk til at drive den«, siger Niels Fennet,

»Jeg har den ekspertise, de (Brødrene Price, red.) mangler, og de har den ekspertise, jeg mangler«, siger han og understreger, at lige meget hvad der sker, bliver stedet aldrig et »tredjerangssted med Bøf Bearnaise«.

Gratis kunst

Politiken.dk har i dag ikke kunnet komme i kontakt med Adam eller James Price, men over for BT afviser de lige nu at kommentere sagen.

LÆS OGSÅ

»Det lyder spændende, men jeg kan hverken be- eller afkræfte noget i den nuværende situation. Når der er noget at sige, og det indeholder noget konkret, vil jeg gerne sige noget«, siger Adam Price.

Niels Fennet vil ud over en gourmetrestaurant også lave en café i parken ved kroen og et offentligt tilgængeligt galleri eller kunstmuseum med gratis entre for alle.

I de ældste af bygningerne, der stammer tilbage fra 1723, vil han indrette luksuriøse hotellejligheder med eget køkken, hvor gæster skal kunne bo minimum 14 dage ad gangen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce