0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Brød fra gourmetbagere er fulde af salt

Brød fra luksusbagere indeholder langt mere salt end supermarkedsbrød.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Mie Brinkmann
Foto: Mie Brinkmann
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Spiser du to skiver rugbrød fra Meyers Deli, får du 2,41 gram salt.

Det er næsten halvdelen af det salt, du må få per dag ifølge anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne.

Næsten lige så meget salt er der i to skiver ciabattabrød fra Lagkagehuset. Det viser en test, som Hjerteforeningen har fået foretaget.

Testen omfatter brød fra fem bagere, og viser, at der er markant mere salt i de dyre gourmetbrød end i færdigpakket brød fra supermarkederne.

Risiko for forhøjet blodtryk
»Saltindholdet er grotesk højt«, siger seniorforsker Ulla Toft, Center for Sundhed og Forebyggelse, og uddyber:

»Forskningen viser mere og mere tydeligt, at salt er en selvstændig risiko for forhøjet blodtryk, som er en af de store dræbere i den vestlige verden«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce