Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Pandekager er perfekte til efterårets hyggespisning.
Foto: LANGKILDE MORTEN

Pandekager er perfekte til efterårets hyggespisning.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Byens lækreste pandekager

IBYEN har fundet frem til de steder, som virkelig kan deres pandekager på fingrene.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efterårets regn og rusk er en genial undskyldning for comfort food, som amerikanerne kalder det, når mad er ukompliceret, tung og tilfredsstillende. Og hvilken spise er mere komfortabel end pandekager?

IBYEN har fundet de flade, bløde kagers bedste ambassader i København.

De klassiske
Hjemmelavede pandekager… to ord, der emmer langt væk af omsorg og gamle køkkendyder. Det bruger man stadig i Vaffelbageriet i Tivoli.

Det er ikke godt at vide, hvor mange pandekager det familieejede iskagehus har langet over disken i de 100 år, det har ligget i forlystelsehaven.

Men sammen med vaflerne, som laves efter en opskift fra 1906, er det stedets specialitet. De søde sager fås helt klassisk med syltetøj og hjemmelavet is til 28 kroner.

Softice, chokolade eller Grand Marnier er også muligheder, hvis man er til det lidt mere avancerede.

Vaffelbageriet i Tivoli, overfor udgangen til Odin Ekspressen, åbent i hele uge 42 i Tivolis åbningstider: Søndag-torsdag kl. 10.00-22.00, fredag kl. 10.00-23.00, lørdag kl. 10.00-23.00
Læs om Vaffelbageriets - og vaffelisens - historie her

De amerikanske
Amerikanske pandekager har deres helt egen plads i mange hjerter, men det er få københavnersteder, der mestrer kunsten af få den svampede, men dog luftige konsistens rigtig.

O’s American Breakfast and Dinner i Gothersgade er dog et af de steder, der har styr på det.

Kælderrestauranten gør sig i gedigne amerikanske køkkenklassikere, og en af dem er pancakes, der serveres som sidedish til morgenmadsudvalget, der serveres indtil klokken 17.

For 40 kroner får du to stk. tallerkenstore, puffede pandekager med sød vanillesmag og en imponerende sugeeffekt, der sørger for at den medfølgende ahornsirup ikke går til spilde.

Bed den søde betjening om kaffe med diner-style refill fra kanden til 28 kroner, til at skylle dine pancakes ned med. Så er det ligetil at tage lille tankerejse til en morgen i Guds eget Land, mens Billie Holiday kigger ned fra væggen og Diana Ross trykker den af i højtalerne.

O’s American Breakfast and Dinner, Gothergade 15, 1123 Kbh K, Åbent mandag-fredag 9.30-22.00, lørdag-søndag 03.00-22.00
Mere info på Osamarican.com

Den franske
La Galette er en Pisserende-klassiker, som er mere dedikeret til pandekagen end nogen anden restaurant i København.

Stedet har sit navn fra Galette’en, den franske udgave af madpandekagen, som er grundstenen i menuen. Den er lavet af boghvedemel, fyldt med kød, ost, fisk eller grøntsager, og vigtigst af alt, ikke sød i dejen.

Den stemningsfulde baggårdsrestaurant byder på 22 forskellige galette-variationer med alt fra røreæg til hakkebøf. Prøv vinderkombinationen ’Idefix’ med gedeost og spinat til 80 kroner eller ’Saint Malo’ med kaviar, Daniel Letz-laks, créme fraiche og salat.

Er der stadig plads, kan du slutte måltidet af med en dessertcrêpe lavet på hvedemel og med sødt fyld.

La Galette, Larsbjørnsstræde 9, baghuset, 1454 Kbh K
Mere info på La Galettes website

De delikate
Pandekager kan klare sig alene, men bliver kun bedre af at have andre lækre sager omkring sig.

Det ved de i kældercaféen Kalaset i Vendersgade, hvor pandekagerne er tykke, gyldne sager med flere forskellige slags mundvandsdrivende tilbehør: En blåbærpandekage står til 49 kroner, valnødder og hindbær-variationen til 55 kroner og banan-chokolade-kokos til 59.

Hvis din søde tand simpelthen ikke kan få nok, kan du skylle dem ned med en kop varm chokolade med marshmallows i.

Pandekagerne på Kalaset laves fra grunden af og serveres frem til klokken 16.

Kalaset, Vendersgade 16, 1363 Kbh K

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden