Centralkøkken. Torsten Vildgaard (tv) og Simon Westh har en fortid på Noma - nu har de udviklet nordiske menuer til patienterne på Herlev Hospital.
Foto: LARS GUNDERSEN

Centralkøkken. Torsten Vildgaard (tv) og Simon Westh har en fortid på Noma - nu har de udviklet nordiske menuer til patienterne på Herlev Hospital.

Nyt om mad

Noma-kokke rykker ind på Herlev Hospital

Nordisk mad kan gøre en forskel for patienterne, mener hospitalets ernæringsforsker.

Nyt om mad

Der kommer næppe myrer og levende fjordrejer på tallerkenerne til patienterne på Herlev Hospital.

Men de kommer til at opleve en forandring, når de tidligere Noma-kokke Torsten Vildgaard og Søren Westh sætter deres aftryk på hospitalsmenuen fra 1. oktober.

MADKLUB Bliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

De to er nemlig blevet selvstændige og i nu i fuld gang med at inkorporere tankerne bag nyt nordisk køkken i maden til de indlagte.

Bedre sundhed for patienterne
»Grundstenene i det nordiske køkken har et helt fantastisk potentiale i højere kvalitet på råvarerne, mere velsmag, mindre klima belastning og - måske vigtigst i denne sammenhæng - bedre sundhed«, siger Torsten Vildgaard og Søren Westh og tilføjer:

LÆS

»Vi er overbeviste om at nordisk mad kan gøre en forskel for patienterne, samfundet og mennesket som helhed«.

Køkkenchef med ambitioner
I hospitalets centralkøkken er der blevet taget godt i mod kokkene fra Danmarks og en af verdens mest berømte restauranter:

»Det en drøm der går i opfyldelse. Vi har i mange år arbejdet med at udvikle vores køkken og har etableret eget bageri og har egen slagter. Nu skruer vi yderligere op for ambitionerne«, siger Michael Allerup Nielsen, køkkenchef på Herlev Hospital.

OPSKRIFT

For eksempel vil personalet nu begynde at sylte selv af sæsonens råvarer.

Forskning i nordisk mad

Men ét er al hypen om nordisk mads mange fortræffeligheder, noget andet er fakta.

Herlev Hospital vil forske i, om de nye menuer rent faktisk bidrager til patienternes helbredelse.

LÆS OGSÅ

»Vi har konkrete planer om forskningsprojekter, der skal undersøge patienters ernæringsmæssige gevinster ved at spise nordisk mad«, siger Christian Bitz, forskningschef for Ernæringsenheden på Herlev Hospital.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden