Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Trøst. Mørke, regn og blæst er over os. Men varm chokolade lindrer - næsten - alle sorger.
Foto: MARTIN LEHMANN

Trøst. Mørke, regn og blæst er over os. Men varm chokolade lindrer - næsten - alle sorger.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Vælg den ægte varme chokolade

Glem Mathilde-kakaomælk fra mikroovnen. IBYEN guider til 'the real stuff'.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mesterkonditoren ved Søerne Lige ved Søerne og perfekt som et pitstop på en spadseretur ligger konditoriet Nikolaos Strangas Cake Away. Og husets specialitet er varm chokolade.

»Der ikke bare er byens bedste, men verdens bedste chokolade«, har indehaveren Strangas tidligere proklameret.

Han har i fem år værret chefkonditor hos michelinrestauranten Era Ora, før han åbnede sin kage- og dessertbutik på Åboulevard. Og han går op i forskellen på kakaosmør og kakaomasse og nøjagtig tilsmagning.

Her er den varme drik lavet på en 80 procent Valrhona chokolade, og den er så fed og tyktflydende, at skeen nærmest kan stå af sig selv. Kraftig og med en perfekt balance mellem det søde og bitre. Prisen er 40 kroner.

LÆS CAFEKONTROL

Nikolaos Strangas Cake Away, Åboulevard 7, Kbh. V, Ti.-fr. 11 – 17.30 samt lø. 10 - 16 www.strangas.dk ( eksternt link)

I kobbergrynden hos La Glace
I en stor kobbergryde frembringer La Glace i efterårsdagene liter efter liter af dampende varm chokolade. Den fyldige og mættende drik laves af økosødmælk, piskefløde, sukker, kakao og mørk belgisk chokolade.

Konditoren på stedet anbefaler, at man nyder den brune drik med en tebolle og ikke 'signatur-kagen' - kaloriebomben 'Sportskage' med knust nougat, enorme mængder flødeskum, makronbund og karamelliserede vandbakkelser. Det bliver simpelthen for voldsomt.

Chokoladen står i 68 kroner.

SE

La Glace, Skoubogade 3, 1158 København K, telefon 33 14 46 46, åbent hverdage 8.30 til 17.30 samt lørdag 9-17laglace.dk(eksternt link)

Smag på chokoladen hos Taste
Den frankofile chefkok Bernard Berthier er mest kendt for sit gode bagværk, som han sælger i det lille gourmettempel 'Taste' i Store Kongensgade. Men chokoladen er også værd at nævne.

Her laves den på en 60 procents Valrhona-chokolade smeltet i varm mælk. Drikken serveres pynteligt med mælkeskum og kakaodrys på toppen. Og så kan man jo nappe en madeleine dertil...

St. Kongensgade, Store Kongensgade 80-82, 1264 København K,www.tastedeli.eu ( eksternt link)

Deliens Valrhona-chokolade
Claus Meyer har igennem årene haft en stor passion for god chokolade og stiftede i 1985 Chokolade Compagniet, som siden har samarbejdet med det førende franske chocolaterie Valrhona.

Hos Meyers Deli laves den varme chokolade derfor på den flydende chokolade 'Celaya' fra Valrhona. Den består af letmælk, 17 procent mørk chokolade og mindst 50 procent kakao og mikses med varm økologisk sødmælk i forholdet 1:1.

På toppen får man økologisk flødeskum. Prisen er 45 for en stor kop.

Meyers Deli, Gl. Kongevej 107, 1850 Frederiksberg www.meyersdeli.dk ( eksternt link)

Pyramidepinde hos Peter Beier

I vinduet hos Peter Beier-butikkerne står en fontæne med chokolade, der mørkt og fristende flyder i en uendelighed. Indenfor er der heldigvis gode muligheder for at få stillet trangen til at få sødt indenbords.

På menuen er der hele fem varianter af varm chokolade. Fire af serveres som varm mælk med en chokolade-pyramidepind, som man selv smelter i koppen:

En med en mørk pyramidepind med 71,6 procent kakaoindhold plus flødeskum og chokoladeflager, mens en anden har mintsmag, en tredje er for børn med lys chokosmag, og den fjerde har en ren chokoladefornemmelse med en pyramidepind lavet af 100 procent mørk chokolade og hakkede kakaobønner på toppen.

Mest speciel er den såkaldte 'Aztekernes Gudedrik', der laves af kogende vand, en mørk pyramidepind, chili, ingefær, kanel og pyntes med ananaskirsebær.

Alle varianter koster 45 kroner.

Peter Beier Chokolade, Falkoner Allé 43, 2000 Frederiksberg / Nordre Frihavnsgade 20, 2100 København Ø www.peterbeierchokolade.dk ( eksternt link)

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden