0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kold rapsolie er blevet hot

Det er den mest brugte slaveolie i dansk mad- lavning og industri. Men rapsolien er blevet gen- opfundet som gourmetolie – og sælges som sundere end nogen anden spiseolie, inklusive olivenolie.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Olieeventyr. Hans Lehnsgaard har 900 ton rapsfrø i sin 12 meter høje silo. I siloen bliver frøene grundigt tørret, så skallerne nemt kan flækkes og skilles fra i en cylinder. Olien modner på tanke i to måneder, hvor urenhederne bundfældes. Det færdige produkt hældes på flasker.