0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Den gule æggeblomme er tilsat farvestoffer

Æggeblommer fra industrihøns er ikke særlig gule fra naturens side. Derfor får hønsene paprika og kinesisk blomsterekstrakt i foderet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
TINA NIELSEN
Foto: TINA NIELSEN

»Folk synes, at æg smager bedre, hvis de har en flot blommefarve«, siger seniorforsker Marianne Hammershøj.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et æg med en gul blomme er et sundt æg, mens et æg med en bleg blomme nok stammer fra en syg høne. Det siger danskerne, når forskerne spørger dem.

Problemet er bare, at æglæggende burhøns, fodret med hvede og soja, ikke lægger æg med knaldgule blommer.

Faktisk bliver æggeblommerne fuldstændig hvide, hvis der slet ikke er farve i foderet. Derfor tilsætter danske ægproducenter paprika og pulver af den gule haveblomst tagetes til hønsefoderet for at få æg med den rigtig farve.

Økologiske landmænd bruger dog kun paprika, fortæller Jørgen Nyborg Larsen, sektorchef for æg i brancheorganisationen Landbrug og Fødevarer.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere