0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sådan laver du lækker chutney af danske blommer

Kokken Carsten Kyster viser, hvordan du laver blommechutney krydret med kanel, kardemomme og vanilje.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MIRIAM DALSGAARD
Foto: MIRIAM DALSGAARD
Kokkeskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kokkeskole
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan gør du

Hak løgene groft, rist kanel og kardemomme af i en tør gryde på middel varme, i ca. 3 minutter.

MADKLUBBliv medlem af Politiken Madklub og vælg mellem 3 lækre velkomstgaver

Flæk vaniljen på langs og skrab kornene ud og bland det med sukker, kom det i gryden sammen løg og edikke,

Lad det simre i 5 minutter, halvere blommerne og fjern stenene, kom blommerne i gryden og lad det simre i 30 minutter, indtil blommerne er møre og næsten kogt ud.

OPSKRIFTER

Smag chutneyen til med sukker og eddike. Hvis chutneyen er for tynd, kan den jævnes med maizena.

Man kan fint skifte krydderierne ud med chili og sennepsfrø.

Blommechutney er super skøn til grillet kød og fjerkræ, fisk og ost.

Læs mere: