Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

TINA NIELSEN
Foto: TINA NIELSEN

Æggefacts. Vidste du, at Danmark som det eneste land opbevarer æg på køl? Her får du 11 sjove facts om ægget.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er alt det, du ikke vidste om æg

Danskere spiser cirka 250 æg om året - et æg på alle hverdage - og foretrækker dem blødkogte.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ifølge danske ægproducenter vejer et ’idealæg’ 63 gram med skal. Æg, der er mindre end 63 gram, kaldes ’small’ eller ’medium’, mens større kaldes ’large’ eller ’XL’. Æggeblommen udgør 28 procent af æggets vægt.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden