0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Prøv Politikens nye grønne madmagasin Læs mere

Kend dit kød: Sådan bruger du oksens udskæringer optimalt

Én del af oksens lår giver møre bøffer - en anden er bedst til simremad. Slagtermester Peter Steen guider dig til en god kødoplevelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dorthe Lønstrup
Foto: Dorthe Lønstrup

Kødfuldt. I okselåret gemmer der sig mange udskæringer - tavlen fra Landbrug & Fødevarer giver et pædagogisk overblik.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

En culotte-steg er det sikre (men måske også lidt kedelige) valg, hvis du skal have gæster eller bare vil forkæle familien lidt.

For i oksens lår, hvor culotten stammer fra, gemmer der sig mange andre lækre og smagfulde udskæringer - nogle af dem lidt oversete og derfor betydeligt billigere end culotten eller tykstegen.

Mere opfindsom - mindre kødspild
Og det er faktisk ærgerligt, at danskerne generelt går efter de kendte stykker kød, mener slagtermester Peter Steen fra slagterforretningen Gourmandiet på Østerbro i København.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts