En culotte-steg er det sikre (men måske også lidt kedelige) valg, hvis du skal have gæster eller bare vil forkæle familien lidt.
For i oksens lår, hvor culotten stammer fra, gemmer der sig mange andre lækre og smagfulde udskæringer - nogle af dem lidt oversete og derfor betydeligt billigere end culotten eller tykstegen.
Mere opfindsom - mindre kødspild
Og det er faktisk ærgerligt, at danskerne generelt går efter de kendte stykker kød, mener slagtermester Peter Steen fra slagterforretningen Gourmandiet på Østerbro i København.
For spiste vi noget mere af hele oksen, ville der være mindre spild og dermed basis for lavere priser.
MADKLUB
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Bliv en del af fællesskabet på Politiken
Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Prøv nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her