Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kogenbogen Timm Vladimirs køkken af Timm Vladimir

Kogenbogen Timm Vladimirs køkken af Timm Vladimir

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Anmeldelse: Timm Vladimir er madglad og mandemunter i køkkenet

Timm Vladimirs nye kogebog skaber et spændende kombinationskøkken, der emmer af nysgerrighed og en symbiose mellem det klassike og egne ideer.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Timm Vladimir er en mand med mange talenter og ikke mindst et godt håndelag for madlavning. Han er uddannet skuespiller, har lavet børne-tv, fotograferer selv professionelt og underviser tilmed andre i kunsten at producere et godt fotografi.

Senest har han åbnet sin egen kokkeskole i Københavnsområdet, og så er han aktuel med en kogebog – den første fra hans hånd.

LÆS ARTIKEL

Timm Vladimir trådte allerede sine børnesko i moderens køkken, da han var syv-otte år gammel. Den første applaus fik han for en lasagne. Og siden har han øvet sig i madlavningens kunst, fordi han godt kan lide, som han selv siger det, at blive beundret. Med et skjult citat af golfgiganten Tiger Woods – »jo mere man øver sig, desto heldigere bliver man« – går Timm Vladimir ofte og øver sig i sit eget køkken.

En gave til mænd

Resultaterne af disse øvelser bliver vi andre nu delagtiggjort. Opskrifterne er en række delikate beskrivelser af det traditionelle køkken piftet op med den nye nordiske trend og Timm Vladimirs egne ideer. Denne respekt for det velkendte og nysgerrigheden over for det nye giver et spændende kombinationskøkken. Timm Vladimirs bog er en gave til mænd, der elsker at gå i eget køkken og tilberede mad til familie og gæster. De fleste opskrifter er ligetil. Og ret rustikke. Brød bages uden voldsom æltning i en gryde, mange kødretter og kylling tilberedes i den lukkede lergryde lige til at sætte i ovnen, pizzaerne kan laves med maltmel, der er opskrifter på hjemmelavede pølser, så man kan være bekendt at servere hotdogs i hjemmet. For de lidt mere avancerede er der vejledning i tilberedningen af f.eks. en lækker, velkrydret lammerullepølse eller æg royal. Men Timm Vladimir tager os også med til sous vide-tilberedningen, som er godt i gang med at invadere de mere avancerede privatkøkkener. Sagt kort er der tale om at vakuumpakke kødet inden kogningen/stegningen, så saften bliver indenbords. Såre enkelt, det kræver blot, at man tilføjer en vakuumpakker til den i forvejen store maskinpark, der fylder op på køkkenbordet. Men ellers er Timms Vladimirs tilgang til maskiner, knive, pander og potter beskeden. Lidt, men godt er devisen. Sådan som det i øvrigt er hele vejen igennem kogebogen fra Timm Vladimirs madglade mandemuntre køkken.





Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

  • Du lytter til Politiken

    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold
    Hør podcast: Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

    Henter…

    For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

  • Du lytter til Politiken

    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
    Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

    Henter…

    Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

  • Skyline, København.

    Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

Forsiden