Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Østerskender. Lær et par tips fra en østerekspert, så du kan føre dig frem til nytår.
Foto: Lars Skaaning

Østerskender. Lær et par tips fra en østerekspert, så du kan føre dig frem til nytår.

Nyt om mad

Blufferens guide til at lyde som en østerskender

Få tricks kan få dig til at lyde som om, du ved alt om den fornemme spise.

Nyt om mad

David Mouritzen er medarrangør af World Oyster Cup, de årlige mesterskaber i østersåbning, som i år blev afholdt på Frederiksberg. Her giver han tips til, hvordan du kan bluffe dig til at fremstå som den sejeste østerskender.

Hvilke typer af østers findes der?

»Der findes i virkeligheden kun to slags: Den dybe stillehavsøsters, Crassostrea gigas, og den flade europæiske Ostrea edulis. Gigas er mest almindelig, men vores egen limfjordsøsters er af typen edulis«.

LÆS ARTIKEL

Hvilket udstyr har man brug for?

»En østerskniv til at åbne østersen og skære den fra skallen, en lille skål til at hælde vandet fra og et forklæde til at holde fast på østersen, når man åbner den. Nybegyndere bør desuden have et plaster i nærheden, for man kan godt skære sig på de skarpe kanter«.

Hvad drikker man til østers?

»Det er rigtig svært at sætte vin til østers, bare spørg enhver sommelier. Til franske østers giver champagne god mening, om ikke andet kulturelt. Til limfjordsøsters bør man drikke limfjordsporter, og til irske Ostra Regal-østers skal man drikke ’black velvet’ – champagne blandet med limfjordsporter«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce