København har en bred vifte af hybridcaféer, hvor man under sit besøg kan kombinere en tår kaffe og en bid mad med en klipning, en tøjvask, musikindkøb eller møbelshopping.
Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

København har en bred vifte af hybridcaféer, hvor man under sit besøg kan kombinere en tår kaffe og en bid mad med en klipning, en tøjvask, musikindkøb eller møbelshopping.

Nyt om mad

Guide: Din café er også frisør / loppemarked / pladepusher

Hvorfor ikke slå flere fluer med ét smæk, når man alligevel skal have kaffe?

Nyt om mad

Musiksmag: Lambrusco og vinyl. Boblende vin og plader er nogle af specialiteterne hos Musiksmag. For nogle måneder siden rykkede den kombinerede musikbutik og kaffebar ind i lokalerne på Jægersborggade, lige over for den anmelderroste Restaurant Relæ.

I rygerummet er der brændeovn og bløde flydersofaer lavet af træpaller med madrasser på. Indretningen bærer i det hele taget præg af ‘gør det selv’, men på en tjekket måde.

På baren er der malet en sort fugl med en tamburin i kløerne, og der ligger en bog, hvor folk opfordres til at skrive en hemmelighed. Der er desuden bordfodbold og arkademaskine, hvilket kunne lyde som noget fra en våd teenagedrøm, men sådan fremstår det heldigvis ikke.

Stemningen er afslappet og indbyder til, at man tager den med ro og lytter sig igennem en plade eller tre, før man gør sine indkøb.

LÆS CAFEKONTROL

Musiksmag, Jægersborggade 43, Kbh. N., åbent sø.-on. kl. 13-23, to.-lø. kl. 13-01

Roast Coffee: Kaffe og loppefund
‘Fråder Kaffe’ står der ved indgangsdøren, hvor der også er en kasse med brugte tikronersting såsom underkopper og hyacintpotter.

Flere af møblerne er til salg, så cafeen, der har kaffe, sandwich og juice på menuen, er samtidig lidt af en marskandiserbutik, men selve kælderlokalet sender snarere tankerne i retning af et pizzeria eller en sandwichbar.

Det smelter ikke helt naturligt sammen med resten af interiøret, der både tæller et fuglehus med solsikker, en gigantisk guldtelefon med drejeskive og en vægdekoration, der minder om en totempæl. Der er sådan lidt ‘bad-boy’ attitude over stedet, og det er fedt med det lille pladespillerrum, hvor man kan slappe af helt i fred.

LÆS CAFEKONTROL

Roast Coffee, Sølvgade 14A, Kbh. K., mandag-fredag kl. 8-18, lørdag kl. 10-18. Søndage lukket.

Cafe Salonen: Frisør og tapas
Hos Café Salonen i Pisserenden kan man blive klippet og/eller drikke kaffe, øl eller chai og få sig en bid mad. De to indehavere er islændinge, men det kan man nu ikke se på menuen, der byder på sandwich, salater, bruschetta og tapasretter.

På førstesalen klipper frisør Otto Pedersen gerne dit hår. Det har gjort siden midten af 60'erne, hvor han fik tilnavnet Langhårsfirsøren, så han har en del øvelse. Hvis man skal have trimmet lokkerne, kan man bestille tid på tlf. 33 11 23 11.

Fredag-lørdag er der djs på programmet, men i løbet af ugen er gæster velkomne til selv at medbringe plader og stille sig bag pulten og sørge for lydtapetet - så længe man ikke spiller techno, trash metal eller dødsmetal. De genrer slipper nemlig ikke gennem censuren, når bartenderen skal godkende dit pladevalg.

Café Salonen. Sankt Peders Stræde 20, Kbh. K. Tlf. 33 11 23 11, alle dage 11-01

Rayuela: Spansk lekture og maté
I de godt 100 kvadratmeter store lokaler, som tidligere husede Nørrebros Bedemandsforretning, ligger nu en kombineret boghandel med spansksprogede bøger, kaffebar og deli, hvor man kan købe spanske og latinamerikanske delikatesser.

Navnet er 'Rayuela' - opkaldt efter indehaveren Elena Ansoteguis yndlingsbog af den argentinske forfatter Julio Cortazar.

Her kan man forlyste sig med spansksproget skøn- og faglitteratur og magasiner, mens man indtager argentinske pølser, eksotiske marmelader af guava og banan, kvalitetskaffe og søde kager.

Men mest eksotisk er nok den koffeinholdige drik maté. Den er brygget på tørrede blade fra planten yerba mate. Den er opkvikkende som kaffe uden at være hård for maven, og hos 'Rayuela' kan man få den tilsat citron- eller appelsinsmag eller sødet med sukker.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS CAFEKONTROL

Rayuela, Fælledvej 5, 2200 København N, tlf 35 35 66 74, ma.-sø. 10-19

Vintage Kafferiet: Markandiserfund og muffins

Den kan være svær at få øje på, men på H.C. Ørstedsvej ligger der en lille kaffe-kagehule, der også sælger brugte borde,stole, kommoder, spejle, plakater og nips. Næsten alt kommer fra auktioner i Sverige, og priserne er lave i forhold til, hvad det ellers koster at købe shabby chic-interiør.

Menuen byder på varm kakao, chai, katte, most og te og muffins, og alt interiør er til salg. Indehaveren er Natascha Dufour, der tidligere har boet i Greenwich Village i New York og herfra har hentet inspiration til den hyggelige kombinerede møbelbutik og kaffebar. Og hun henter nyt møbler hver lørdag...

Vintage Kafferiet, H.C Ørstedvej 22, 1879 Frederiksberg C, tlf. 28690822, ti.-fr. 11-17, lø. 12-16. www.vintagekafferiet.dk

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce