Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Knopskud. Byens cafeliv lader sig ikke bremse af hverken metrobyggeri eller finanskrise. Ibyen.dk guider til fem nye kaffesteder - her Kaffeslabberas'en på Enghave Plads.
Foto: MARTIN LEHMANN

Knopskud. Byens cafeliv lader sig ikke bremse af hverken metrobyggeri eller finanskrise. Ibyen.dk guider til fem nye kaffesteder - her Kaffeslabberas'en på Enghave Plads.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Fem nye caféer

Vælg mellem for eksempel mellem fransk, Twin Peaks-hule eller kaffetempel.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nice i Nansensgade
Den livlige gade har fået en fransk tilflytter.

Hos Nice står der en stor kurv med baguette i vinduet, og der er moules marinières på menuen. Og i det hele taget er der ikke sparet på de franske rekvisitter i den nyåbnede kældercafé, hvor der hænger reklameplakater for Grand Marnier og et rustent skilt, der opfordrer ’Buvez Coca Cola’.

Heldigvis er der ikke kun tale om en kulørt fernis; det franske tema gennemsyrer også menuen på tavlen, hvor moules marinières, salade niçoise og omeletter er nogle af slagnumrene.

LÆS CAFEKONTROL

Cafe Nice, Nansensgade 66, Kbh. K. tlf.: 27 26 80 80. åbent: sø.-to. kl. 11-23, fr.-lø. kl. 10-24

Twin Peaks i Studiestræde
En tattoo-butik er nu forvandlet til en café, der minder om en privat dagligstue pillet ud af David Lynchs Twin Peaks - kultserien, der foregik i en savmølleby med masser af mord og en »damn good cup of coffee« på den lokale diner ’Double R’.

Navnet The Log Lady Café er opkaldt efter en af seriens karakterer, der er synsk og bærer rundt på et brændestykke, som hun tilsyneladende har et psykisk fællesskab med.

The Log Lady Café har også en del skovlignende detaljer, der gør oplevelsen og indlevelsen i Twin Peaks-universet total. En udstoppet skade, en vægstor fotostat af et skovlandskab med en hjort i 1:1, samt den dansende dværgs sort/hvide guld og røde bagtæppe. Og så kan man tilmed sidde på træstubbe og drikke sin kaffe med soyamælk.

LÆS ARTIKEL

The Log Lady Cafe, Studiestræde 27, 1450 København K, åbent ma.-to. 10-23, fr.-lø. 10-24

Slabberasen på Enghave Plads
Der er birkeskov på væggene, brune lofter og træstubbe på hjul, som gør det ud for små borde. Når man skal beskrive indretningen på Kaffeslabberas’en, er ordet ‘retro’ ikke til at komme udenom.

I glasmontren, som er proppet med kager i alle afskygninger, ligger rugbrødssammenklappere og sandwich, som er smurt på forhånd og pakket ind i plastikfilm.

Desuden kan man bestille et 'morgenkomplot', frisklavet juice, flødeboller og stedets kaffe er velbrygget og udvalget af kager stort og overdådigt. Det kan varmt anbefales at nyde en af slagsen på puderne i vinduet, hvorfra man kan kigge ud over pladsen.

LÆS CAFEKONTROL

Kaffeslabberas'en, Enghave Plads 11, Kbh. V., tlf. 26 25 10 10, åbent ma.-fr. kl. 7-20, lø.-sø. 9-18

Kaffe i laboratorium
I Københavns nyeste kaffetempel kan man få mokkaen brygget på helt nye måder.

For eksempel kan man her stifte bekendtskab med eksotiske kaffebrygge-maskiner som vakuum-bryggeren Hario's Syphon, en V60 filterbrygger, en koldbrygger - hvor bønnerne trækker i koldt vand i længere tid og kaffen herfra kan bruges i for eksempel iskaffe - samt filterbryggeren Chemex og maskinen Trifecta, der bruger luftpres for at få det optimale ud af bønnerne.

Hos kaffelaboratoriet, som også er et mikroristeri, kan man også smage sig igennem en lang række forskellige økologiske fair trade bønner og en lang række forskellige bryggemetoder. For indehaveren mener, at man skal smage bønnen på forskellig bryggemetode for at se, hvor forskelligt kaffen kan smage.

LÆS ARTIKEL

Kent Kaffe Laboratorium, Nørre Farimagsgade 70, København K, åbent ma.fr. 7.30-18, lø. 10-17

Munken på Farimagsgade

Cafeen er lys og dejlig, men savner personlighed i indretningen.

Det er standardcafé over hele linjen, bortset fra akustikken, der er mere end almindeligt elendig, hvorfor det stort set er umuligt at føre en samtale, når der er fyldt. Og musik i højttalerne afhjælper ikke problemet.

Caféen har et traditionelt menukort med enkelte spændende tilbud. Herunder en god brunch og en tallerken med tre miniburgere til de seriøst snacksultne.

Munk kan være et godt bud til en hurtig kop kaffe eller en stille aftenøl, men ønsker man at tale seriøst sammen, bør man komme uden for myldretiden.

LÆS CAFEKONTROL

Cafe Munk, Nørre Farimagsgade 55. Kbh. K., åbent ma.-fr. 10-24. lø. 11-02, sø. 10-22

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden