Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Toppen. Café Hovedtelegrafens udsigt over Københavns irgrønne spir og skulpturer er enestående.
Foto: Tobias Nørgaard Pedersen

Toppen. Café Hovedtelegrafens udsigt over Københavns irgrønne spir og skulpturer er enestående.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Spis til byens bedste udsigt

Ibyen guider til caféer og spisesteder med masser af sol, vand og natur.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helt ude i naturen

Man finder Café 8-tallet i Bjarke Ingels Groups bygning af samme navn i Ørestad Syd.

8-tallet ligger på Robert Jacobsensvej, der hvor Københavns største fredede naturområde begynder, og et kort stykke efter metroens endestation i Ørestad, Vestamager. Der er med andre ord masser af frisk luft og ro i nærheden caféen, der frister med en terrasse ved spejlbassinet, hvor man kan kigge direkte over på græssende køer.

Hvilket passende kan gøres i magelighed i en af caféens liggestole ud til det 8-tallet selv kalder »byens flotteste udsigt«. Man kan også vælge at tage plads indenfor, hvor man både kan spise i caféens bar og lounge eller ved et langbord og caféborde.

LÆS ARTIKEL

Café 8-tallet, Richard Mortensensvej 81A, stuen, Kbh. S., åbent mandag-torsdag kl. 11.30-22, fredag kl. 11.30-24, lørdag kl. 10-24, søndag kl. 10-22.

Direkte ud til havnen

Dansk Arkitektur Centers café er ikke en café i traditionel forstand. Den har en ret begrænset åbningstid og ditto menukort. Men maden er lækker og relativt billig.

Og får man ét af de tre borde i den eksklusive glaskarnap højt oppe på gavlen af det gamle pakhus, venter en af byens mest eksklusive udsigter over Københavns havnebassin.

Her kan man kigge – om ikke helt til Sverige – så i en vældig bue fra kranerne på Holmen over Skuespilhuset, Børsen, Den Sorte Diamant og helt op til Langebro, mens man spiser en DACafé brunch med røget laks, grillet chorizo, æg og bacon og meget mere til 175 kr.

LÆS CAFÉKONTROL

DACafé. Strandgade 27B, 1401 Kbh. K., åbent hverdage kl.11-16, onsdag kl. 11-20, weekend kl. 10-16.

Lysthus i Kongens Have

Orangeriets beliggenhed er en af de bedste i byen, og restauranten fik en Bib Gourmand-udmærkelse i Michelin-guiden i 2011 og igen i 2012. .

Som et pust fra fortidens lette sommerudflugter ligger det lille lysthuslignende sted på kanten af Kongens Have og Kronprinsessegade, og når vejret tillader det, kan man sidde udenfor med udsigt til den store grønne have..

Menukortet på stedet er overskueligt, og alle retterne passer rigtig fint til den stemning af lys og lethed, der præger lokalet, hvor det er svært ikke at få en plads ved vinduerne.

LÆS ANMELDELSE

Orangeriet. Kongens Have, Kronprinsessegade 13, Kbh. K., åbent mandag-tirsdag kl. 11.30-16, onsdag-lørdag kl. 11.30-24, søndag kl. 12-16.

Sushi på 12. etage

Restaurantkæden Sticks'n'Sushi er efterhånden at finde i alle Københavns brokvarterer. Det, der adskilder filialen i Tivolis hotel fra de andre, er den sublime udsigt, der følger med.

Hele vejen rundt på toppen af hotellet er der vinduer fra gulv til loft, hvilket giver et flot 360 graders vue over København. Og ude på den store, rummelige altan er der plads til 50 spisende gæster.

Her kan man gå ombord i det omfattende menukort eller nyde en drink eller en japansk øl i skybaren inden man skal i byen.

Sticks'n'Sushi. Tivoli Hotel, Arni Magnussons gade 2, Kbh. V., åbent søndag-onsdag kl. 10-24, torsdag kl. 10-01, fredag-søndag kl. 10-02.

Mellem blomster og træer

Det ånder ro og fred i Landbohøjskolens Have. Her kan man slappe af, mens blomster, buske og træer sætter spirer og knopper rundt om cafebordene.

Væksthuset har en enkel, men kvalitetsbåren menu med salater, sandwiches med surdejsbrød, ost og charcuteritallerken samt gode kager til at akkompagnere kaffen. Om aftenen kan man bestille varme bistroretter.

LÆS CAFEKONTROL

Café Væksthuset, Grønnegårdsvej, 1870 Frb. C., åbent cirka 9-20 (afhængigt af vejr og kundetilstrømning).

Kig til vandet

Alle burde unde sig selv et besøg på Café Sundet.

Ambitionerne i køkkenet er høje. Og det kan smages. Alle retter på kortet er så vidt muligt lavet fra bunden – sågar croissanterne, som kokkene selv bager.

Og caféen har en af byens bedste terrasser, hvorfra man, hævet over byens grå asfalt, kan kigge langt ud over Øresunds bølger og de skibe, der maver sig rundt i den lille Svanemøllehavn.

LÆS CAFÉKONTROL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Café Sundet. Svanemøllehavnen, Svaneknoppen 2, Kbh. Ø., åben søndag til fredag 11.00- 23.00, køkkenet er lukket søndag aften. Lørdag lukket.

På øverste etage

På toppen af byen midt mellem kobberspir og tårne ligger Café Hovedtelegrafen som et kæmpe drivhus oven på Post & Tele Museum.

Udsigten er enestående. Når man kommer ud af elevatoren på femte sal, åbenbares en verden af irgrønne spir og skulpturer, man ikke lægger mærke til fra gadeplan.

Maden på stedet er old school-dansk. Man kan få sig et stykke med sild eller en gang dyrlægens natmad, men burgeren er også en glimrende mulighed.

LÆS CAFÉKONTROL

Café Hovedtelegrafen, Købmagergade 37, Kbh. K., åbent alle dage kl. 10-16.

NB: Dele af guiden har været bragt tidligere på ibyen.dk. Artiklen er opdateret 16. april 2012.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden