0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Halvdelen af os ligeglade med mad - resten er de 'frelste'

Fødevareministeriet: Danmark er delt på midten i vores holdning til mad.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

fødevarer. Det er meget forskelligt, hvordan de danske forbrugere vælger de varer der kommer ned i indkøbskurven.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Økologi, naturlige varer og dyrevelfærd er ikke en beskæftigelse for eliten på Østerbro og velhavere oppe nordpå. Det er en folkesag. Men det er det at være ligeglad også.

Danmark er nemlig delt på midten i to lige store grupper med forskellige tilgange til mad.

På den ene side har vi de ’øko-effektive’ – travle middelklassebørnefamilier med sunde madvaner – og ’de kvalitetsbevidste’, der anser indkøb som en sport og elsker at tale sammen over maden. De udgør 46 pct. af danskerne.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere