Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Spis godt før tæppet går

IBYEN.dk guider til en håndfuld af de bedste spisesteder, der ligger tæt på teatrene.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kultur fra start til slut Det er ikke, fordi man mangler hurtige madmuligheder, hvis man skal i teatret på Nørrebro. Men hvis man styrer væk fra Nørrebrogades takeaways og Blågårdsgades cafeer og i stedet vælger UNDERWOOD INK, kan man gøre sin teatertur til en finkulturel temaaften – på den gode måde.

Underwood Ink kombinerer boghandel og spisebar, så man indtager mad, vin og kaffe omgivet af titler fra de mindre kendte kroge af verdenslitteraturen. Menuen er lille og velegnet for teatergæster, som hellere vil bruge den tid, de har, til at spise og snakke end til at vente på, at tallerknerne ankommer.

Der er lette retter som tre bruschetta til 39 kr. og en servering ved navn Svineren til den større sult: 200 gram porchetta (krydret, stegt svinekød) med sennep og brød. Stemningen er til det uformelle og snakkesalige med inspiration fra Sydeuropas spisebarer, og man kan også støde ind i en oplæsningssession, jazzede dj-sæt eller livemusik.

Tæt på: Teater Grob og Nørrebro Teater Underwood Ink, Ryesgade 30A, Kbh. N. Tlf.: 35 35 55 53. Åbent: Ma.-on. kl. 16-24, to.-lø. kl. 16-02 .

www.underwood-ink.com

Den lette
Uprætentiøs cafémad passer fint til en teateraften, så længe kvaliteten er god, stemningen rar og afstanden til teatret overskuelig. CAFÈ SPISEBILLETTEN kan alle dele. Den lille café har bogstaveligt talt et teater på loftet, nemlig Caféteatret, så beliggenheden kan man ikke klage over.

Der er sjældent proppet, betjeningen er sød, og så er der en indretningsarkitekt, der har gjort sit arbejde ordentligt i det aflange lokale, som er hyggeligt og imødekommende. Spisekortet er simpelt, men godt: et udvalg af sandwich og salater plus en dagens ret, to hjemmelavede supper og et par solide kager til kaffen.

Det er enkelt og velsmagende med overraskende detaljer som en vildt delikat limemarineret fennikel i laksesandwichen.

Tæt på: Cafeteatret og Folketeatret Spisebilletten, Skindergade 3, Kbh. K. Åbent: Ma. kl. 11-18. Ti.-fr. kl. 11-21. Lø. kl. 12-17. Tlf.: 33 12 58 03.

www.spisebilletten.dk

Det var på Frederiksberg
Café, bar og restaurant Kartellet ligger i et af Allégades fine, gamle huse på det, der engang var et forlystelsesstrøg med revyer og restauranter side om side. Det er tyndet lidt ud i fornøjelserne, men KARTELLET er stadig tæt på Nyaveny_ og Betty Nansen Teatret på Frederiksberg Allé.

Kartellet er godt klar over, at det ligger i et teatersmørhul. Derfor har restauranten skræddersyet aftenkortet til scenepublikummet. Den skiftende toretters til 169 kr. er stedets teatermenu, hvor forretten bliver serveret sammen med drikkevarerne, så middagen kan afvikles tjept.

Kartellet har også en tapasservering til teaterfolket med bl.a. suppe, laks, grillet tun, oksefilet og ost til 158 kr. Stedet har god plads og et behageligt loungeinteriør, som man snildt kan vende tilbage til efter forestillingen.

Tæt på: Nyaveny, Betty Nansen Teatret og Jytte Abildstrøms Teater Kartellet, Allégade 8 A, Frb. Tlf.: 33 22 36 42. Hvis man ønsker teatermenu, skal det siges ved bordbestilling.

www.kartellet.nu

Det hele på den halve tid
Når man har prøvet at vente en time på en skamstegt caféburger med en tomatskive og fem fugtige grovfritter til, så undrer man sig over, at OUBÆK RESTAURANT kan servere tre perfekt tilberedte retter i løbet af det samme tidsrum.

Men sådan spiller klaveret hos Oubæk, især hvis man siger, at man har en bagkant på måltidet. Med en placering i St. Kongensgade er man tæt på alt, hvad Det Kongelige Teater har gang i. Menukortet har et væld af lækkerier som en silkeblød svamperavioli til 105 kr. og en vanvittigt god boeuf bernaise til 140 kr.

De relativt små priser og den hurtige afvikling skyldes, at det er ’halve’ portioner, der serveres, og derfor er det oplagt at bestille flere. Men måske er det meget rart ikke at have maven spændt hårdt op, mens Shakespeares udødelige ord folder sig ud i akt efter akt efter akt …

Tæt på: Det Kongelige Teater og Skuespilhuset Oubæk Restaurant, Store Kongensgade 52, Kbh. K. Åbent: ma.-fr. kl. 18-24. Tlf.: 33 32 32 09. Bordbestilling nødvendig.

www.rasmusoubaek.dk

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

LÆS ARTIKEL Frankofil flerretters

Hvis du er ude efter en treretters teatermenu med hvid dug, en god pris og afregning inden klokken 19, så kan RESTAURANT LE BASILIC på Gasværksvej levere varen. Fra restaurantens dørtrin kan man se direkte til Det Ny Teater, og med den beliggenhed er det klart, at den franske bistro har et tilbud til teaterpublikummet.

Chefkok Serge Sevestre er garant for det ærkefranske, og Le Basilics bistrokøkken har da også mere til fælles med det originale parisiske end med det, man finder på konceptbistroerne i Kbh. K.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Teatermenuen består af en grøn salat med varm gedeost samt en hovedret af perlehønebryst med en sauce på foie gras fra and, portvin og cognac. Derefter er der dessert eller ost.

To retter koster 248 kr., tre koster 278 kr. Frankofile københavnere elsker Le Basilic, så det anbefales at bestille bord samt at sige det på forhånd, hvis man skal have teatermenu.

Tæt på: Det Ny Teater og Husets Teater på Halmtorvet Le Basilic, Gasværksvej 5, Kbh. V. Åbent: ti.-lø. kl. 17.30-23. Tlf.: 33 31 83 05.

www.le-basilic.dk

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden