0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Derfor elsker hjernen chokolade

Når vi spiser, sker der en kædereaktion i hjernen i løbet af få sekunder. Chokoladen sætter spor i mange dele af hjernen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
THOMAS BORBERG
Foto: THOMAS BORBERG

Lystcentret og mange andre dele af hjernen bliver påvirket af chokolade.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Følg lektor i sanseforskning ved Københavns Universitet Per Møllers guidede tur gennem de hjerneimpulser, der får os til at nyde alt fra chokolade til et dejligt måltid mad.

1) Det første, der sker i forbindelse med at indtage noget, man godt kan lide - for eksempel et stykke chokolade - er en visualisering. Øjnene ser chokoladen og sender straks et billede til et filmlærred, der sidder helt tilbage i baghovedet.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce