0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Vores mad fremstilles på samlebånd

Ny dokumentarfilm fortæller om fabrikslignende fødevareproduktion.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Når 45.000 kyllinger vokser med rasende hastighed i en indendørs tætpakket hønsegård, er fødevareproduktionen blevet samlebåndsproduktion. Sådan lyder budskabet i filmen ’Food, Inc.’ Arkivfoto: Peter Hove Olesen

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I 1969 blev mælken sat på danske morgenborde i kander med anonyme, hvide plastikposer i.

Kønt så det ikke ud. Men mælken stammede fra køer, der alle gik ude på græs meget af året, og mælken var rigere på gode fedtsyrer og vitaminer.

I 2009 – fyrre år efter – prydes mælkekartonerne med traditionelle gårdnavne som Engholm og Egelykke og billeder af gumlende køer på kløvermarker.

Men syv ud af ti danske køer har i dag aldrig mærket græs under klovene. De lever af industrielt produceret kraftfoderblandinger, der for en stor dels vedkommende består af majs, som de aldrig ville få fra naturens side.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce